Kokeile kuukausi maksutta

Biolanilta jätti-investointi uuteen biokuitulaitokseen – rakennustyöt jo käynnissä Eurassa

Yhtiön historian suurimman investoinnin on määrä olla toimintakunnossa elokuussa 2022.

Turvetta korvaava laitos rakennetaan yhtiön pääkonttorin yhteyteen ja investointiin on budjetoitu noin kuusi miljoonaa euroa. (Kuva:Biolan)

Biolan on käynnistänyt Eurassa uuden biokuitulaitoksen rakennustyöt. Turvetta korvaava laitos rakennetaan yhtiön pääkonttorin yhteyteen ja investointiin on budjetoitu noin kuusi miljoonaa euroa. Kyseessä on yhtiön historian suurin investointi.

”Olemme vakaasti päättäneet tehdä kasvattamisesta kestävää ja tavoitella turpeettomuutta vuoteen 2040 mennessä. Biokuitulaitoksen rakentaminen on jälleen yksi askel kohti tätä tavoitetta”, toteaa Biolanin toimitusjohtaja Teppo Rantanen.

Uuden laitoksen myötä Biolan pystyy käyttämään entistä monipuolisemmin raaka-aineita turpeen korvaamiseen. Samalla se antaa valmiuksia lisätä uusiutuvien ja kierrätettyjen raaka-aineiden määrää yhtiön tuotteissa.

”Laitoksen avulla pystymme kasvattamaan mm. metsäteollisuuden puupohjaisten sivuvirtojen tai rahkasammaleen osuutta tuotteissamme, kuten mullissa, ammattiviljelyn kasvualustoissa ja kuivikkeissa. Samalla pystymme vastaavasti vähentämään turpeen osuutta kyseisissä tuotteissa. Aiemmin testiympäristössä erinomaisiksi toteamamme täysin uudet menetelmät tuodaan nyt laitoksen myötä käytäntöön”, Rantanen kertoo.

Jo nyt turpeen osuus Biolanin tuottamasta mullasta on alle puolet. Töitä on kuitenkin Rantasen mukaan yhä tehtävänä, jotta turpeesta voidaan luopua kokonaan.

Suunnitelman mukaan laitos on toimintakunnossa elokuussa 2022. Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on myöntänyt hankkeelle investointituen ja hanke on osa hallituksen ravinteiden kierrätyksen kokeiluohjelmaa.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Biolanilta jätti-investointi uuteen biokuitulaitokseen – rakennustyöt jo käynnissä Eurassa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat