Taloussanomat: Insinööreistä on nyt kova kysyntä

Rakennusalan työpaikkoja on tarjolla eniten entiseen malliin Uudellamaalla, mutta runsaasti myös Pirkanmaalla, Varsinais-Suomessa ja Kanta-Hämeessä.

Kuvituskuva. Osa rakennusalan ammateista on vapautettu työlupamenettelyn saatavuusharkinnasta työvoimapulan vuoksi. Kuva: Akseli Valmunen / HS

Insinöörejä haetaan tällä hetkellä erityisesti korkean jalostusalan ja rakennusalan yrityksiin. Asiasta kertoi ensimmäisenä Taloussanomat.

Taloussanomien haastattelussa Insinööriliiton koulutuspäällikkö Jouni Röksä kertoo, että insinöörivoittoisilla aloilla näkymät ovat jopa paremmat kuin ennen finanssikriisiä vuonna 2007.

Ammattitaitoisten työntekijöiden tarve on kova, se ei ole rakennusalalla uusi asia. Esimerkiksi talotekniikassa sekä suunnittelualoilla rekrytoitaisiin jatkuvasti enemmän osaajia kuin työntekijöitä on tarjolla.

Insinöörien lisäksi rakennusalalla on pula muidenkin ammattiryhmien työntekijöistä ja tilanne on jatkunut pidempään. Esimerkiksi taloyhtiöiden korjaushankkeet voivat viivästyä urakoitsijoiden työvoimapulan vuoksi.

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Taloussanomat: Insinööreistä on nyt kova kysyntä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat