Kokeile kuukausi maksutta

Espoon Keraan suunnitellaan tornitaloja – Hylätty teollisuusalue kasvanut kaupunkikulttuurin keitaaksi

Espoon Karapellon teollisuusalueelle suunnitellaan uutta asuinaluetta. Ensimmäisten asuntojen on tarkoitus valmistua vuonna 2025.

Espoon Keran teollisuusalueelle suunnitellaan korkeaa rakentamista. Alueelle kaavaillaan myös melko korkeita tornitaloja. Espoon kaupunginsuunnittelulautakunta käsittelee noin 4400 asukkaan asuinkorttelia ensi viikolla.

Karapeltoa suunnitellaan osana tulevaa Keran paikalliskeskusta. Radan eteläpuolen Keran asemakaavan muutos hyväksyttiin valtuustossa syyskuussa. Yhteensä alueelle on suunniteltu asuntoja 15000 ihmiselle.

Alueelle on tarkoitus rakentaa kerrostaloasuntoja, joista korkeimmat ovat 16-kerroksisia ja matalimmat 5-kerroksisia. Korkeimmat 16-kerroksiset rakennukset on tarkoitus rakentaa junaradan molemmille puolille.

Keran ja Suurpellon alueiden projektinjohtaja Pekka Vikkula kertoo, ettei rakentamisen aloittamisen tarkasta ajankohdasta ole ennen Karapellon kaavamuutosta.

”Tavoite on, että ensi keväänä saadaan ehdotus käsittelyyn ja sitä kautta kaupunkisuunnittelulautakunnasta kaupunginhallitukseen ja valtuustoon.”

Rakentaminen on tarkoitus aloittaa junaradan eteläpuolelta. Radan eteläpuolen katujen rakentaminen voisi alkaa jo ensi vuoden lopulla. Karapellon rakentaminen voisi alkaa aikaisintaan puolentoista vuoden kuluttua.

”Se on tietysti maanomistajista kiinni millä tavalla lähtevät rakennuslupia hakemaan.”

Alueen teollisuushallit on tarkoitus purkaa. Ensimmäisenä on tarkoitus purkaa hallit, jotka ovat olleet tilapäiskäytössä tai tyhjillään.

Alueesta on kehittynyt ajoittain vilkas kaupunkikulttuurin keskittymä, jossa toimii muun muassa useita pienpanimoja.

Vikkula sanoo, että hallit, joissa on vielä toimintaa säilytetään vielä arviolta neljän vuoden ajan.

Keran vanhin rakennus, joka toimii tällä hetkellä liikennetilana on tarkoitus säilyttää.

Alueelle on tarkoitus rakentaa myös rakennukset alittava alikulkutunneli.

Alikulkutunnelin rakentamisaikataulu ei ole vielä selvinnyt ja siihen vaikuttaa Espoon kaupunkiradan toteutuksen aikataulu. Kaupunkiradan arvioidaan valmistuvan vuonna 2028.

Ensimmäisten asuntojen on tarkoitus valmistua vuonna 2025.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Espoon Keraan suunnitellaan tornitaloja – Hylätty teollisuusalue kasvanut kaupunkikulttuurin keitaaksi”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat