Kokeile kuukausi maksutta

Espoon Kera voi valmistua vuosia nopeammin allianssimaisella mallilla – myös tuotto on parempi

Espoon nykyisen valtuustokauden tavoitteissa on linjattu, että Keran entisestä teollisuusalueesta tulee tehdä esimerkki kiertotalouteen ja kestävään kehitykseen perustuvasta alueesta.

A-Insinöörien kaupunki- ja kiinteistökehityksen yksikönpäällikkö Jukka Kettunen esittelee Keran alueen mahdollista kehitystä sekä sitä, miten alueen arvo voisi nousta. Kuva: Petri Lyytikäinen Photography

SOK ja Nokia omistavat 230 hehtaarin kokoisen osayleiskaava-alueen maista noin 60 prosenttia. Kaupungin maita alueella ei ole lainkaan. Sinne on tarkoitus rakentaa asuntoja 15000 ihmiselle ja työpaikkoja 10000:lle sekä kävely- ja pyöräilypainotteinen ydin.

”Alueella on jo valmiiksi junarata, tiet, kunnallistekniikka sekä käytössä olevia vanhoja rakennuksia, joiden elinkaarta voi jatkaa”, Keran ja Suurpellon alueiden projektinjohtaja Pekka Vikkula Espoon kaupungilta sanoo.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Espoon Kera voi valmistua vuosia nopeammin allianssimaisella mallilla – myös tuotto on parempi”

Viimeisimmät näkökulmat