Kokeile kuukausi maksutta

Helsinki antoi jatkoaikaa Malmin jääpallohallin varaukselle – Sörnäistentunneli jäi pöydälle

Helsingin kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 15. marraskuuta jatkaa varausta Malmille kaavaillulle jääpallohallille. Sörnäistentunnelia koskevan hankesuunnitelman kaupunginhallitus jätti pöydälle.

Kaupunki jatkaa Malmin Longinojalla sijaitsevan maa-alueen varaamista Wasagroupille 30.6.2022 saakka. Yhtiö on kaavaillut alueelle monitoimiliikuntakeskusta, jonka keskeisenä osana on jääpallolle soveltuva täysimittainen katettu jääkenttä. Se takaisi jääpallolle ympärivuotiset olosuhteet ja toisi lisää jääkapasiteettia myös taitoluistelijoille ja juniorijääkiekkoilijoille.

Wasagroupin kanssa jääpallohallia on puuhannut Helsingin Luisteluareena oy, jonka taustalla vaikuttavat HIFK Bandy ja Vesta ry. Hankkeen budjetti on arviolta 37 miljoonaa euroa. Halli olisi kooltaan noin 20000 neliömetriä, josta jääaluetta olisi 9000 neliötä. Liiketiloja keskukseen tulisi noin 6000 neliötä.

Sörnäistentunnelista on tarkoitus tulla 1,6 kilometriä pitkä ja 1 + 1 -kaistainen. Se yhdistäisi Sörnäisten rantatien ja Hermannin rantatien. Koko hankkeen kustannusarvio on vajaat 180 miljoonaa euroa.

Kaupunginhallitus käsittelee nyt pöydälle jätettyä Sörnäistentunnelin hankesuunnitelmaa uudelleen 18. marraskuuta järjestettävässä niin sanotussa kaupunginhallituksen aamukoulussa.

Kaupunginhallituksen käsittelyssä oli myös talousarvioehdotus vuodelle 2022. Kaupunginhallitus hyväksyi talousarvion osaltaan ja esittää kaupunginvaltuustolle sen hyväksymistä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Helsinki antoi jatkoaikaa Malmin jääpallohallin varaukselle – Sörnäistentunneli jäi pöydälle”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat