Helsingin Sörnäisiin kaavaillaan 160 miljoonan euron tunnelia

Helsinki suunnittelee autotunnelin rakentamista Sörnäisten rantatien ja Hermannin rantatien välille, koska Kalasataman rakentuminen lisää lähialueen pääkatujen liikennettä merkittävästi. Puolentoista kilometrin tunneli alkaisi Sörnäisten rantatiellä Vilhonvuorenkadun kohdalta ja Hermannin rantatiellä Sörnäistenkadun pohjoispuolelta. Tunnelin suuaukkojen lisäksi maan pinnalle tulisi ilmanvaihtoon liittyviä rakenteita ja tekninen tila. Tunnelin rakentamisen kustannusarvio ilman arvonlisäveroa on 160 miljoonaa euroa.

Helsinki suunnittelee autotunnelin rakentamista Sörnäisten rantatien ja Hermannin rantatien välille, koska Kalasataman rakentuminen lisää lähialueen pääkatujen liikennettä merkittävästi. Puolentoista kilometrin tunneli alkaisi Sörnäisten rantatiellä Vilhonvuorenkadun kohdalta ja Hermannin rantatiellä Sörnäistenkadun pohjoispuolelta. Tunnelin suuaukkojen lisäksi maan pinnalle tulisi ilmanvaihtoon liittyviä rakenteita ja tekninen tila. Tunnelin rakentamisen kustannusarvio ilman arvonlisäveroa on 160 miljoonaa euroa.

Sörnäistentunneli vähentäisi läpiajoliikennettä Kalasataman nykyisen metroaseman ja tulevan Kalasataman keskuksen kohdalla ja parantaisi liikenteen sujuvuutta ja liikenneturvallisuutta. Liikenteen melu- ja päästöhaitat vähenisivät myös laajemmin Hermannin rantatiellä. Tunneli mahdollistaisi asuinrakentamisen lisäämisen jopa 200 000 kerrosneliömetrillä kadun läheisyydessä verrattuna siihen, että suunniteltua tunnelia ei rakennettaisi.

Tunnelin rakentaminen edellyttää asemakaavan muutosta. Tavoitteena on, että kaavaehdotus on kaupunginhallituksen ja -valtuuston käsiteltävänä vuonna 2013.

Suunnitelmat ovat nähtävänä muun muassa kaupunkisuunnitteluviraston verkkosivuilla. Voit katsoa suunnitelmia tästä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Helsingin Sörnäisiin kaavaillaan 160 miljoonan euron tunnelia”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat