Kokeile kuukausi maksutta

QMG Partners teki yrityskaupat ja hankki lisää automaatio-osaamista

QMG Partners ostaa  asuinkerrostalojen rakennusautomaatiojärjestelmiin erikoistuneen yrityksen.

Hausmaticin toimitusjohtaja Harri Havurinne (vas.), Roope Ylönen (kesk.) ja QMG Partnersin toimitusjohtaja Pekka Pöykkö Keravalla Hausmaticin toimitilojen pihalla. Kuva: Juha Sarkkinen

Keravalainen Hausmatic toimii Uudenmaan alueella. Yhtiön liikevaihto vuonna 2020 oli noin kaksi miljoonaa euroa ja se työllistää kahdeksan rakennusautomaation ammattilaista.

Yrityskaupalla ei ole vaikutusta henkilöstön asemaan tai asiakkuuksiin. Hausmaticin toimitusjohtaja Harri Havurinne ja automaatioasiantuntija Roope Ylönen sekä yhtiön henkilöstö jatkavat tehtävissään. Havurinne ja Ylönen liittyvät kaupan myötä osakkaiksi pohjoismaiseen talotekniikkakonserniin, jonka QMG ja ruotsalainen Sandbäckens muodostivat kesällä 2021.

QMG-konsernille kauppa oli sen kasvustrategian mukainen. Huoneistokohtainen automaatio kasvattaa tulevaisuudessa urakoita.

”Rakennusautomaation merkitys ja osuus työstä kasvaa, kun liikutaan kohti huoneistokohtaista automaatiota. Hausmatic keskittyy asuintalojen moderniin automaatioon, joten olemme hioneet prosessimme niihin rakennushankkeisiin sopiviksi. Se on välttämätöntä, koska automaatio toteutetaan aivan talon valmistuessa. Asennuksen, testauksen ja käyttöönoton on tapahduttava sulavasti ja tehokkaasti” , Havurinne kuvaa markkinaa ja vaatimuksia.

Havurinteen mukaan yrityskaupan luo Hausmaticille mahdollisuuden laajentaa omaa palveluvalikoimaansa ja luoda ammatillisesti kiinnostavia näkymiä konserniyhteistyön kautta.

QMG rakentaa valtakunnallista automaatiotarjoomaa

QMG-konserni on kasvanut merkittäväksi rakennusautomaation tarjoajaksi sekä Uudellamaalla että valtakunnallisesti. Nyt tehty yrityskauppa tuplaa QMG Partnersin automaatioliiketoiminnan Uudellamaalla.

”Meillä on nyt täällä kaksi alan yhtiötä, AET-Automaatio ja Hausmatic, joilla molemmilla on vahvaa osaamista ja laaja oma asiakaskunta”, QMG Partnersin toimitusjohtaja Pekka Pöykkö kertoo.

Viimeksi Constin talotekniikkajohtajana työskennellyt Pöykkö aloitti QMG Partnersin toimitusjohtajana vuoden 2022 alussa.

AET Automaation ja Hausmaticin lisäksi konsernin tytäryhtiöistä rakennusautomaatiota tekevät Quattroservices pääkaupunkiseudulla, Ajansähkö Keski-Suomessa, Paikallis-Sähkö Pohjois-Suomessa sekä Tammi Kiinteistötekniikka ja ORS Service Pohjanmaalla.

QMG on luonut valtakunnallisen asiantuntijaverkoston, joka tukee tytäryhtiöitä erikoisosaamisissa. Verkoston on rakentanut Matti Ranne, joka vastaa nykyään konsernin johtoryhmässä strategisista projekteista. Ranne toimi vuoden 2021 loppuun saakka myös QMG Partnersin toimitusjohtajana.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “QMG Partners teki yrityskaupat ja hankki lisää automaatio-osaamista”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat