Kokeile kuukausi maksutta

QMG teki jälleen yrityskaupat – nyt vuorossa keskisuomalainen sähkö- ja teleurakoitsija

Talotekniikkakonserni QMG kasvaa jälleen, kun se ostaa jyväskyläläisen Ajansähkön.

Kuvassa Kimmo Liukkonen (vas.), Mikko Sahikallio (2.vas), Heimo Niininen (2. oik.) ja Erkki Ahtiainen. Kuva: Petteri Kivimäki

Kaupan taustalla on QMG:n pidemmän aikavälin tavoite kokonaistalotekniikkapalvelun tarjoamisesta Keski-Suomessa.

Vuonna 1987 perustettu Ajansähkö on pitkään ollut alueensa vahvimpia yksityisiä sähkö- ja teleurakoitsijoita. Yhtiön palveluihin kuuluvat myös turvatekniikka ja automaatiourakointi, joka tekee mahdolliseksi erikoispalveluita, kuten esimerkiksi vaativien kohteiden valaistuksenohjausta.

Ajansähkö palvelee rakennusliikkeitä ja kiinteistönomistajia ja se tunnetaan muuan muassa laajoista koulu- ja sairaalasähköistyksistään. Yhtiön liikevaihto vuonna 2020 oli 6,3 miljoonaa euroa ja se työllistää noin 30 ammattilaista Jyväskylässä ja Keski-Suomessa.

Ajansähkön yrittäjät Heimo Niininen ja Erkki Ahtiainen sekä koko henkilöstö jatkavat tehtävissään. Niininen ja Ahtiainen liittyvät kaupan myötä uuden pohjoismaisen konsernin osakkaiksi.

QMG on Suomen kolmanneksi suurin talotekniikkayritys. Kesäkuussa 2021 ruotsalainen pääomasijoitusyhtiö  Klar Partners osti QMG:n ja rakentaa siitä ja ruotsalaisesta Sandbäckensista pohjoismaista talotekniikkakonsernia.

Jyväskylän seudun kiinteistöhankkeet kiinnostavat Ajansähköä ja QMG:ta

Ajansähkön yrittäjiä yrityskaupassa kiinnostavat ennen muuta kasvumahdollisuudet. Sähköurakoinnissa heillä on hyvä markkinaosuus, mutta alueen monet rakennushankkeet, kuten Eteläportin alue, Hippoksen alue ja Vanhan sairaalan alue tarvitsevat aikanaan monipuolista talotekniikkaa.

”Olemme Erkin ja henkilöstön kanssa jo pidempään miettineet monipuolisempaa talotekniikkatarjoomaa. Olemme tehneet hankkeita hyvien yhteistyökumppanien kanssa. Nyt QMG:ssa pääsemme tarjoamaan suurempia kokonaisuuksia saman konsernin voimin. Myös ammattitaitoiselle henkilöstöllemme tämä tuo hienoja kasvun paikkoja omalla uralla”, Ajansähkön toimitusjohtaja Heimo Niininen kertoo.

QMG jatkaa yritysostoja myös uuden omistajan aikana

QMG-konserni jatkaa yritysostoja ja orgaanista kasvua yhdistävällä kasvustrategialla myös uuden pääomistajan aikana. Viimeisen runsaan vuoden aikana QMG on tehnyt Suomessa kymmenen yritysostoa ja nostanut henkilömääränsä 1 100 ammattilaiseen.

”Jatkamme alueellisesti vahvan talotekniikkakonsernin rakentamista, ja siinä arvostetuilla ja taitavilla paikallisilla yhtiöillä on avainrooli. He tuntevat asiakkaat ja paikallisen bisneksen, ja konserni tukee heitä”, QMG-konsernin toimitusjohtaja Kimmo Liukkonen kertoo.

Liukkosella on valmistella kolme yrityskauppaa ennen vuoden loppua.

”Yrityskauppamarkkinoilla on koronapandemian jäljilta paljon tarjontaa.”

Liukkosen mukaan QMG vahvistaa markkinapeittoa Keski-Suomessa lähiaikoina.

”Haluamme tarjota alueen kiinteistönomistajille ja rakennusliikkeille kokonaistalotekniikkapalvelua, jota olemme konseptoineet ja ottaneet käyttöön monissa kohteissa.”

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “QMG teki jälleen yrityskaupat – nyt vuorossa keskisuomalainen sähkö- ja teleurakoitsija”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat