Kokeile kuukausi maksutta

Turussa rikottiin ennätyksiä uusien kerrostalojen lupamäärissä

Turun rakentaminen käy hyvillä kierroksilla.

Turussa rikottiin vime vuonna ennätyksiä myönnettyjen rakennuslupien kerrosaloissa, uudiskerrostalojen määrässä ja uusien asuntojen määrässä.

Vuonna 2021 lupia myönnettiin 1466 kappaletta, joka on 22 prosenttia enemmän kuin vuonna 2020. Kerrosalana laskettuna nousua edellisvuoteen oli jopa 50 prosenttia 406 000 neliöön.

Lupia uusiin kerrostaloin myönnettiin 53 ja niihin asuntoja 3033 kappaletta. Tämä on tiedotteen mukaan korkein määrä, mitä rakennusvalvonnassa on koskaan tilastoitu.

”Viime vuoden poikkeuksellisen korkeat lukemat kertovat rakentamisen korkeasuhdanteesta ja tarpeesta saada Turkuun uutta asuntokantaa. Se on myös Turun rakennusvalvonnan määrätietoisen toiminnan kehittämisen tulosta”, rakennusvalvontapäällikkö Annika Alppi kertoo tiedotteessa.

Vuonna 2020 luku oli rakennusvalvonnan mukaan jo erittäin korkea. Lupia myönnettiin 49 kerrostalolle, joissa oli 2788 asuntoa.

Kahden viimeisen vuoden aikana on Turussa myönnetty luvat yli sadalle kerrostalolle.

Turun rakennusvalvonta sai vuoden aikana myös lyhennettyä lupajonoa. Vuoden aikana jonossa on ollut keskimäärin 900 lupaa. Vuoden lopussa jonoa oli saatu lyhennettyä noin sadalla.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Turussa rikottiin ennätyksiä uusien kerrostalojen lupamäärissä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat