Kokeile kuukausi maksutta

Tuulivoimaloita nousi viime vuonna ennätystahtia – vauhti vain kiihtyy tänä vuonna

Suomeen rakennettiin viime vuonna ennätysmäärä uutta tuulivoimaa, vaikka osa rakenteilla olevista projekteista viivästyi, ilmenee Suomen Tuulivoimayhdistyksen tuulivoimatilastoista.

Arkistokuva. Kuva: Wpd / Suomen Tuulivoimayhdistys ry

"Voimaloita valmistui vuonna 2021 arvioitua vähemmän, sillä osa hankkeista viivästyi ja voimalat otetaan virallisesti käyttöön vasta vuoden 2022 puolella. Syynä viivästyksiin olivat muun muassa koronaan liittyvät haasteet, jotka vaikuttivat työvoiman ja toimitusten saatavuuteen. Silti vuosi 2021 oli ennätyksellinen uusien tuulivoimaloiden rakentamisessa. Edellinen ennätysvuosi oli 2017", Suomen Tuulivoimayhdistyksen toimitusjohtaja Anni Mikkonen sanoo tiedotteessa.

Suomeen rakennettiin viime vuonna 141 uutta tuulivoimalaa, joiden yhteenlaskettu teho oli 671 megawattia. Tuulivoimakapasiteetti kasvoi edellisvuodesta 26 prosenttia. Suomen kumulatiivinen tuulivoimakapasiteetti on nyt 3257 megawattia. Tästä kokonaiskapasiteetista sijaitsee maakunnista eniten, 37 prosenttia, Pohjois-Pohjanmaalla. Kunnista ykkönen on Simo.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tuulivoimaloita nousi viime vuonna ennätystahtia – vauhti vain kiihtyy tänä vuonna”