Kokeile kuukausi maksutta

Rakennusteollisuus RT: Rakentamislain esitys saatava lausuntokierrokselle

Lopputuloksena ei tule takkia, eikä kohta edes tuluskukkaroa – vain epäselvää ja huonosti toimivaa sääntelyä, sanoo RT:n toimitusjohtaja Aleksi Randell.

RT:n Aleksi Randell kummeksuu, että pilkottua ja täysin uuteen uskoon järjesteltyä hanketta ajetaan härkäpäisesti läpi kuuntelematta kunnolla tahoja, jotka elävät uusien pykälien kanssa seuraavat yli 20 vuotta. 
Kuuntele juttu

Rakennusteollisuus RT:n mielestä kiire ja vähäinen sidosryhmien kuuleminen maankäytön ja rakentamisen lakiuudistuksessa uhkaavat jo hyvän hallinnon ja lainvalmistelun periaatteiden toteutumista.

”Kokonaisuudistusta pilkotaan ja viedään eteenpäin nyt liialla kiireellä. Lopputuloksena ei tule takkia, eikä kohta edes tuluskukkaroa – tulee vain epäselvää ja huonosti toimivaa sääntelyä”, pelkää RT:n toimitusjohtaja Aleksi Randell.

Maankäyttö- ja rakentamislaki on päätetty jakaa rakenteellisesti uudistuvaan rakentamislakiin sekä alueidenkäyttölakiin, johon siirtyvät nykyisen MRL:n alueidenkäyttöä koskevat pykälät.

Rakentamislaki ja säännökset alueidenkäytön digitalisaatiosta vietäisiin jo ensi syksynä eduskuntaan. Muu alueidenkäyttö, kuten kaavoituksen valmistelua koskeva lainsäädäntö jäisi perinnöksi seuraavalle hallitukselle.

Randell kummeksuu, että pilkottua ja täysin uuteen uskoon järjesteltyä hanketta ajetaan härkäpäisesti läpi kuuntelematta kunnolla tahoja, jotka elävät uusien pykälien kanssa seuraavat yli 20 vuotta.

”Edessä olevat eduskuntavaalit eivät voi olla peruste sille , että valmistelu on vajavaista näin laajasti vaikuttavassa lakikokonaisuudessa. Tämän takiahan lakia lähdettiin alun perin valmistelemaan parlamentaarisesti ja yli vaalikauden”, hän muistuttaa.

Hallituksen edellinen lakiuudistuspaketti tyrmättiin syksyn lausuntokierroksella ja uusi esitys huomioi aiemmin annetun palautteen vain osittain. RT:n mukaan esimerkiksi oikeusministeriön näkemykset rakentamisen vastuun sääntelytavasta on jätetty huomioimatta.

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennusteollisuus RT: Rakentamislain esitys saatava lausuntokierrokselle”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat