Kokeile kuukausi maksutta

THL: Liki puolessa vanhemmista pientaloissa kosteusvaurio tai tutkimustarvetta

THL:n selvitys perustuu rakennus- ja kiinteistöalan asiantuntijayritys Raksystemsin vuosina 2016–2020 keräämään, lähes 15 000 kuntotarkastusta kattavaan aineistoon.

Selvityksen mukaan kosteusvaurioiden yleisyys on sitä todennäköisempää, mitä vanhemmasta pientalosta on kyse. Useimmiten vaurioituneita riskirakenteita ja lisätutkimustarvetta esiintyi ennen vuotta 1980 rakennetuissa pientaloissa. Kuvan talo ei liity tutkimukseen.

THL:n selvityksen mukaan 15 prosentissa pientaloista on varma kosteusvaurio ja noin 40 prosentissa joko vaurio tai lisätutkimustarvetta riskirakenteissa. Riskirakenne on kullekin rakennusaikakaudelle tyypillinen rakenne, joka myöhemmin on todettu vaurioherkäksi.

Selvityksen mukaan kosteusvaurioiden yleisyys on sitä todennäköisempää, mitä vanhemmasta pientalosta on kyse. Useimmiten vaurioituneita riskirakenteita ja lisätutkimustarvetta esiintyi ennen vuotta 1980 rakennetuissa pientaloissa. Ennen vuotta 1940 rakennetuissa taloissa niiden osuus oli jo 80 prosenttia.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “THL: Liki puolessa vanhemmista pientaloissa kosteusvaurio tai tutkimustarvetta”

Viimeisimmät näkökulmat