Kokeile kuukausi maksutta

Kaivosyhtiö kaavailee yksityistä ratahanketta – kustannukset olisivat 220-250 miljoonaa

Oululainen kaivosyhtiö selvittää edellytyksiä rakentaa yli sadan kilometrin pituinen ratayhteys kaivostoiminnan käyttöön.

Otanmäki Mine -kaivosyhtiö aloittaa Bothnia Green Rail -hankkeen, jossa selvitetään edellytyksiä rakentaa ratayhteys Otanmäestä Tuomiojalle. Otanmäki sijaitsee Kajaanissa ja Tuomioja Siikajoella. Ratahankkeen esiselvitystyön tekijäksi on valittu Sweco. Selvitystyö valmistuu kesäkuun 2023 loppuun mennessä. Esiselvitys sisältää myös olemassa olevaan Otanmäki-Murtomäki-rataan liittyvän kunnostustarpeen arvioinnin.

Otanmäki-Tuomioja-rata tulisi olemaan yksityisrata, joka rahoitettaisiin pääasiassa kaivosyhtiön omalla pääomalla ja lainarahoituksella. Rahoituksessa voidaan harkita käytettäväksi myös EU:n erilaisia vihreän siirtymän edistämiseen tarkoitettuja rahoitusvaihtoehtoja. Suunnitellun radan pituus olisi noin 110-120 kilometriä riippuen lopullisesta linjauksesta. Ratalinjaukseen vaikuttavat muun muassa muu maankäyttö alueella ja mahdolliset muiden toimijoiden tarpeet ratalinjan vaikutusalueella. Rata kulkisi neljän kunnan alueella (Kajaani, Pyhäntä, Siikalatva, Siikajoki).

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kaivosyhtiö kaavailee yksityistä ratahanketta – kustannukset olisivat 220-250 miljoonaa”

Viimeisimmät näkökulmat