Kokeile kuukausi maksutta

Jälkikäteen katsotaan, mitä tuli tehtyä – vihreä siirtymä on vielä lapsenkengissä

Tulevaisuudessa rahallisen budjetin lisäksi tilaajilta tullee hiilibudjetti, jonka sisällä hankkeen pitää pysyä.

Granlundin johtava vastuullisuusasiantuntija Ulla Nykterin mukaan luontokato pitäisi osata ottaa paremmin huomioon rakennusalalla. Kuva: Esko Jäsmä

Vihreä siirtymä on vielä lapsenkengissä rakennusalalla. Edes yhtenevää ajatusta siitä, mitä vihreä siirtymä tarkoittaa, ei ole olemassa.

Tämä artikkeli on tilaajille

Kirjaudu sisään

Yksittäistilaus printti+digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk, myös määräaikaisena.

Yksittäistilaus digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk.

1 kk koejakso veloituksetta

Tutustu digi-Rakennuslehteen kuukauden ajan veloituksetta ja sitoumuksetta.

Ryhmätilaus digi (+printti)

Ryhmätilaus sisältää haluamasi määrän käyttäjätunnuksia digiin (+printtilehtiä) yhdellä laskulla.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Jälkikäteen katsotaan, mitä tuli tehtyä – vihreä siirtymä on vielä lapsenkengissä”

 1. EPD!!!

  Missä on EPD?

  ”Tuottajat eivät tiedä välttämättä hiilijalanjälkeään.” – juu eivät todellakaan tiedä, kun ei ole edes yhtenäistä hyväksyttyä laskentamenetelmää siitä mitä huomioidaan.

  Eikä nämä ihan oikeasti vielä juuri ketään kiinnostakaan, mutta pian on märkää housuissa, joka viilenee toivottua nopeammin, eli nyt kannattaisi toimia!

  Eikä kukaan kysy edes EPD-tietoja, suurimmalta osalta tavarantoimittajia sellaisia ei edes saa, vaikka heidän myymänsä tuote olisi merkittävästiki parempi kuin geneerinen co2data.fi:n arvoilla laskettava yleistuote.

 2. Ympäristömyönteisyys on rakentamisessa todella moniuloitteinen asia. Yksi voi toivoa pientä hiilijalanjälkeä, toinen tuotteisiin kierrätysraaka-aineita ja kolmas sitä, että tuotteet ovat elinkaarensa päässä uudelleenkäytettävissä. Kaikki nämä ovat positiivisia asioita, mutta ne voivat olla toisilleen hyvinkin ristiriitaisia. Esimerkiksi kierrätysraaka-aineesta tehdyn tuotteen hiilijalanjälki ei ole välttämättä pieni.

  Kokonaan oma asiakokonaisuutensa on luontokadon torjuminen. Matti Kuittinen toteaa, rakennusmateriaalien hankinta on tässä hyvin merkityksellinen ala. Mutta hän jättää kertomatta, että hänen voimakkaasti käyttöön ajamansa materiaali on tuon luontokadon syypää. Asian voi käydä tarkistamassa mm. Syken raportista http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-361-205-1

Viimeisimmät näkökulmat