Kokeile kuukausi maksutta

Vihreä siirtymä etenee nopeasti, elinkaarihankkeet osoittavat sen olevan myös järkevää

Energiahintojen raju kohoaminen herätti suomalaiset rakennuttajat ja rakennusliikkeet paneutumaan energian säästöön ja energiatehokkuuden tarjoamiin mahdollisuuksiin. Startti uuteen maailmaan käynnistyi valveutuneimpien osalta kuitenkin jo reilu vuosikymmen aiemmin.

Helsingin Myllypuroon Firan ja Caverionin yhteishankkeena toteutettava ammattioppilaitos tuo esiin elinkaariratkaisujen edut. Kuva: Jussi Helttunen.

Energiatehokkuusasiat ovat alan asiantuntijoiden mukaan olleet esillä enemmän tai vähemmän 2000-luvun alusta lähtien, kun elinkaariedullisuus ja -kustannukset alkoivat kiinnostaa valistuneimpia rakennuttajia ja rakennusliikkeitä.

Vuonna 2003 Espooseen valmistunut Kaivomestari oli ensimmäinen elinkaarihankkeena toteutettu koulurakennus Suomessa, mutta varsinainen energiatehokkuusbuumi alkoi vuonna 2010, kun rakentamismääräyksissä alkoi uusi ajanlasku.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vihreä siirtymä etenee nopeasti, elinkaarihankkeet osoittavat sen olevan myös järkevää”

Viimeisimmät näkökulmat