Kokeile kuukausi maksutta

Professori testaa jälleen kerran vähähiilisyyden arviointimenetelmää – nyt teoriat kokeillaan omassa resurssitehokkaassa minitalossa

Aalto-yliopiston kestävän rakentamisen professori, arkkitehti Matti Kuittinen on suunnitellut itselleen kestävän tulevaisuuden konseptitalon.

Minitalon julkisivun mustat laudat ovat kierrätyslautaa. Ne kiinnitetään takapuolelta hattuprofiileihin, joka pakottaa laudat suoriksi. Minitalossa on kaksi palasta, joiden välissä on sisääntulokuisti. Rakennuksessa on yhden hengen sauna, pyörävarasto, monitoimitila ja kaksi japanilaishenkistä nukkumakapselia kolmelle hengelle.

Lohjalla rakenteilla oleva minitalo Varjo havainnollistaa joukon kiertotalouden uusia ratkaisuja, joilla vähennetään rakentamisen ympäristöhaittoja. Hanke haastaa minimalistisella otteellaan perinteiset rakentamisen ja sisustamisen käytännöt.

Tämä artikkeli on tilaajille

Kirjaudu sisään

Kokeile nyt 1 kk veloituksetta!

Ryhmätilaus digi (+printti)

Ryhmätilaus sisältää haluamasi määrän käyttäjätunnuksia digiin (+printtilehtiä) yhdellä laskulla.

Yksittäistilaus printti+digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk, myös määräaikaisena.

Yksittäistilaus digi

Tilausjakso valittavissa 3/6/12 kk.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Professori testaa jälleen kerran vähähiilisyyden arviointimenetelmää – nyt teoriat kokeillaan omassa resurssitehokkaassa minitalossa”

Viimeisimmät näkökulmat