Kokeile kuukausi maksutta

Kuopiossa remontoidaan yhteinen työympäristö viidelle valtion toimijalle

Rakennusliike Konttinen valittiin urakoitsijaksi.

Toimitilakulut pienenevät, kun valtion toimintoja niputetaan samoihin tiloihin Kallanranta 11:een. Kuva: Senaatti-kiinteistöt

Valtion toimitiloista vastaava Senaatti-kiinteistöt toteuttaa valtion toimitilastrategian mukaisen yhteisen työympäristön valtion toimitiloihin Kuopion Kallanrantaan.

Muutostyöt aloitetaan helmikuussa 2024, ja tilat otetaan käyttöön elokuussa 2024. Muutos on osa laajempaa uudistusta, jossa valtion toimintoja keskitetään Kallanrantaan 2020-luvulla.

Yhteisen työympäristön ensimmäisen vaiheen toteutus alkaa osoitteessa Kallanranta 11. Muutostyöt kohdistuvat rakennuksen vuonna 2012 valmistuneeseen keskiosaan. Tilamuutokset ovat maltillisia, ja hankkeessa hyödynnetään mahdollisimman paljon olemassa olevia tiloja ja kalusteita. Isoimmat muutokset koskevat uusia pistäytymistiloja ja neuvottelutiloja, tilaa jakavia lasiseiniä ja yhteisen työkahvilan laajentamista.

Yhteisiin tiloihin tulevat työskentelemään Metsähallitus, Digi- ja väestötietovirasto, Taiteen edistämiskeskus, Puolustuskiinteistöt ja Senaatti-kiinteistöt. Tilat keskitetään neljästä osoitteesta yhteen osoitteeseen. Näin saadaan tilat käyttöön tehokkaammin ja säästöjä valtion tilakustannuksiin. Muutoksen myötä valtion käytössä olevat tilat pienenevät yhteensä noin 600 neliötä.

Ensimmäisen vaiheen muutostyöt valmistuvat aikataulun mukaan elokuussa 2024. Hankkeen kustannusarvio on 700 000 euroa, ja pääurakoitsijaksi on valittu Rakennusliike Konttinen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kuopiossa remontoidaan yhteinen työympäristö viidelle valtion toimijalle”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat