Kokeile kuukausi maksutta

Pilvenpiirtäjien rakentaminen ei aina olekaan kovin kestävää ympäristön kannalta

Suomeen tällä viikolla kansainväliseen korkean rakentamisen tapahtumaan kokoontuneet asiantuntijat muistuttivat, että kaikki korkea rakentaminen ei ole aina kestävän kehityksen mukaista.

Singaporessa sijaitseva CapitaGreen pilvenpiirtäjä on 245 metriä korkea. Se kuuluu harvoihin ympäristöystävällisiin pilvenpiirtäjiin. Niitä on todella vähän. Kuva: CapitaLand

Singaporeen suunnitellaan rakennettavaksi maailman korkein pilvenpiirtäjä, 1008 metriä korkea Singapore Tower. Hankkeen suunnittelussa on mukana ollut myös Rambollin Singaporen toimiston johtaja tekniikan tohtori Hossein Rezai-Jorabi.

Tämä artikkeli on tilaajille

Kirjaudu sisään

Kokeile nyt 1 kk veloituksetta!

Ryhmätilaus digi (+printti)

Ryhmätilaus sisältää haluamasi määrän käyttäjätunnuksia digiin (+printtilehtiä) yhdellä laskulla.

Yksittäistilaus printti+digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk, myös määräaikaisena.

Yksittäistilaus digi

Tilausjakso valittavissa 3/6/12 kk.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Pilvenpiirtäjien rakentaminen ei aina olekaan kovin kestävää ympäristön kannalta”

  1. Mielenkiintoista, miten näissa tarkasteluissa usein liitetään kuluttaminen asumistapaan ajatellen, että tietty asumistapa johtaa tietynlaiseen kuluttamiseen. Tietty varmaan jonkinlainen yhteys on, mutta uskallan väittä, että suurituloinen perhekunta kuluttaa enemmän kuin pienituloinen riippumatta siitä, onko asumistyyppi pilvenpiirtäjässä vai ulkokehän omakotitalomatossa.

    1. Juuri näin. Wood kritisoi juuri sitä ajatusmallia, että pilvenpiirtäjäasuminen olisi kaikille mahdollista, koska maailmalla siihen liitetään voimakkaasti luksusluokan asuminen.

Viimeisimmät näkökulmat