Hienoa kehitystä asiakastyytyväisyydessä

Tietoa kirjoittajasta Tapio Kivistö
Päätoimittaja, tapio.kivisto@sanoma.com
Kaikki kirjoittajan kirjoitukset

Tuore asiakastyytyväisyysmittaus on suurille rakennusliikkeille ja koko alalle mainiota luettavaa. Epsi Rating -tutkimusyhtiön Rakennusteollisuus RT:n jäsenyrityksille tekemä tutkimus selvitti yksityisasiakkaiden tyytyväisyyttä uudisasuntorakentamisen osalta. Mukana oli kuusi suurta yritystä, joiden tuotanto on lähes puolet kaikesta asuntorakentamisesta.

Viime vuonna vastaava tutkimus nostatti varsin tylyjä otsikoita asiakkaiden tyytymättömyydestä. Tuolloin joka kolmas asunnonostaja oli löytänyt valitettavaa ostamastaan asunnosta. Nyt tuoreen mittauksen mukaan valitettavaa oli enää viidenneksellä.

On tietysti suhteellista, onko esimerkiksi viidennes iso vai pieni määrä ja kuinka merkittävä mittari vaikkapa valitukset ovat, mutta tutkimuksen perusteella yritykset ovat pystyneet vuodessa kohentamaan laajasti asemiaan asiakkaiden silmissä.

Asiakastyytyväisyys koostuu monista eri asioista, ja kokonaisindeksissä nähtiin reippaita loikkia. Samalla kuuden yrityksen väliset erot ovat kaventuneet. Epsi luonnehtii kehitystä jopa poikkeuksellisen hyväksi, ja harvalla toimialalla on nähty yhdessä vuodessa näin suuria muutoksia.

Suurimmat nousut kertyivät palvelulaadussa, joka koostuu rakennusliikkeen tavoitettavuudesta, aloitteellisuudesta sekä asiakkaiden ajan tasalla pitämisestä ja heidän saamastaan avusta.

Rakennusliikkeet ovat siis tunnistaneet ongelmia ja löytäneet niihin ratkaisuja. Se on erinomaisen hienoa kehitystä. Muutoksen merkitystä nostaa vielä viime vuoden kova asuntorakentamisen tahti. Kun kuumilla markkinoilla rakennusliikkeet pystyvät parantamaan toimintaansa ja vakuuttamaan asiakkaat, se kertoo hyvää alan kehityksestä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Hienoa kehitystä asiakastyytyväisyydessä”

Jätä kommentti