Kokeile kuukausi maksutta

Äskettäin julkistettiin tutkimus, jossa kerrottiin riitojen riivaamassa elämässä eläjän sairastuvan ennenpitkää riidan aiheuttaman mielipahan takia.

Rakennuslehdessä kesäkuussa kerrottu rivitaloriitelykin on saattanut lyhentää monen osallistujansa elinpäiviä, lähes turhaan. Paikalta näpätyt kuvat eivät ainakaan minulle yli neljänkymmenen rakennusvuoden jälkeen kerro mitään ihmeellistä. Ei ainakaan rikollista. Tavallista rakentamista. Höyrysulun teippauksetkaan eivät mikään maata kaatava asia ole.

Mutta riita saadaan aikaan mitä ihmeellisimmillä perusteilla. Riidan keskiössä ovat useimmiten rakentamisesta oikein vähän perilläolevat tahot. Tässäkin tapauksessa asiantuntijana on toiminut LVI-insinööri, putkimiehet ovatkin lienee niitä pätevimpiä arvioimaan koko rakennuksen laatua taikka laaduttomuutta. Harakanpesäkäsitteelle ei löytynyt ketään allekirjoittajaa todellisten ammattilaisten joukosta.

Rakennusliike on pannut kohteen passuuttamiseen vaivaa ja rahaa ihan riittävästi. Lopulta on oikein hyvä ratkaisu lopettaa tuollainen tora rahalla, jos sitä jollakin on riittävästi. Mutta onko lopputulos tässäkään tapauksessa edes kohtuullinen yrittäjän kannalta. Ei varmasti ole.

Riitapesäkkeitten hajottamiseksi myös tekijöiden puolesta pitäisi kovastikin miettiä uutta lainsäädäntöä. Moni muu mestari miettinee minun lisäkseni noita turhan riitelyn aiheuttamia elinvuosiensa vähenemisiä. Mitään muuta kongreettista noista riitelyistä ei yleensä jääkään käteen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Pientaloriidat vähentävät riitelijöiden elinvuosia”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat

Matti Nikkilähttps://www.rakennuslehti.fi/kirjoittajat/matti-nikkila/