Kokeile kuukausi maksutta

Granlundin tulosputki jatkuu

Talotekniikkasuunnitteluun, kiinteistö-, energia- ja ympäristöasioiden konsultointiin sekä ohjelmistoihin keskittyvä Granlund jatkoi vuonna 2013 kasvuaan ja paransi tulostaan.

Talotekniikkasuunnitteluun, kiinteistö-, energia- ja ympäristöasioiden konsultointiin sekä ohjelmistoihin keskittyvä Granlund jatkoi vuonna 2013 kasvuaan ja paransi tulostaan.

Granlund kasvoi vuonna 2013 kolmella yrityskaupalla. Lappeenrantaan ja Imatralle perustettiin Granlund Saimaa Oy ja Kuopion toimipiste laajensi toimintaansa. Granlund toimii nyt 11 paikkakunnalla Suomessa. Konsernin henkilöstömäärä kasvoi yritysostojen ja rekrytointien myötä noin 70 hengellä ja oli keskimäärin 514.

Granlund-konsernin liikevaihto oli viime vuonna 42,8 miljoonaa euroa, josta liikevoittoa oli 13,1 prosenttia. Granlundin liikevaihto kasvoi edellisestä vuodesta 19,4 prosenttia. Tulos oli 3,7 miljoonaa euroa. Vuotta aiemmin se oli 2,8 miljoonaa euroa. Konsernin oman pääoman tuotto oli 38,5 prosenttia (2012: 32,0 %) ja omavaraisuusaste oli 44,4 prosenttia (44,65%).

Granlundin tilauskanta pysyi vuoden 2013 aikana melko hyvänä. Suurimpia uusia suunnitteluhankkeita olivat Jyväskylän uusi sairaala, Helsingin Uusi Lastensairaala, Itäkeskus i3 sekä Iso Kristiina ja Ikano-kauppakeskukset Lappeenrannassa. Aktiivisina jatkuivat myös OP-ryhmän Vallilakeskus ja Itis-kauppakeskus Helsingissä sekä Länsi-Metron seitsemän aseman suunnittelu.

Suhdannetilanne vaikuttaa Granlundin toimialoilla vuoden 2014 alussa suhteellisen positiiviselta. Sairaalasektori on hyvin aktiivinen ja pääkaupunkiseudun suurhankkeet työllistävät, vaikka toimitilapuoli ja kaupan projektit ovat edelleen suvantovaiheessa. Energiatehokkuuden parantaminen tuonee positiivista kehitystä lähivuosina ja korjausrakentamisen sektori kehittyy tasaisesti.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Granlundin tulosputki jatkuu”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat