Kokeile kuukausi maksutta

Järvenpään halliromahdus olisi voinut aiheuttaa suuronnettomuuden

Järvenpään tiistaisessa urheiluhallin katon romahduksessa olisi voinut olla ainekset suuronnettomuuteen. Päivystävän palomestarin Harri Häyrisen mukaan hallissa oli yllättävän vähän ihmisiä onnettomuuden sattuessa.

Järvenpään tiistaisessa urheiluhallin katon romahduksessa olisi voinut olla ainekset suuronnettomuuteen. Päivystävän palomestarin Harri Häyrisen mukaan hallissa oli yllättävän vähän ihmisiä onnettomuuden sattuessa.

-Jos siellä olisi ollut enemmän ihmisiä, olisi voinut käydä todella pahasti, Häyrinen kertoi tiistaina.

Järvenpään Areena-hallissa oli sortumahetkellä 13 ihmistä, joista suurin osa oli lapsia. Iltapäivällä yhden aikaan sattuneessa turmassa loukkaantui lievästi kaksi aikuista miestä, jotka kuljetettiin onnettomuuspaikalta hoitoon.

Häyrinen kertoi tiistaina, että hallissa urheilemassa olleet olivat kuulleet ensin jonkinlaisen pamauksen. Välittömästi sen jälkeen katon oli havaittu sortuvan, minkä jälkeen ihmiset lähtivät pakenemaan hallista. Yksitoista heistä pääsi hallista ulos omin voimin. Pelastuslaitos puolestaan auttoi kaksi loukkaantunutta ulos rakennuksesta.

-Se on ollut sekunneista kiinni, Häyrinen kommentoi.

Hallissa olleet, nuorimmillaan noin 10-vuotiaat lapset saatiin turvaan lähistöllä sijaitseviin seurakunnan tiloihin, joissa he saivat apua tapahtuneen käsittelyyn. Häyrisen mukaan myös lasten vanhemmat tulivat pian paikalle.

Syystä ei vielä tietoa

Häyrinen ei vielä tiistaina osannut sanoa, mikä romahduksen aiheutti.

 

Onnettomuustutkintakeskuksen tutkijat saapuivat pian tapahtuneen jälkeen paikalle ja selvitystyö on heidän vastuullaan.

Hallin osakas-yrittäjä Pentti Kapanen arveli tiistaina, että lumikuormalla on saattanut olla osuutta onnettomuuteen. Hän korosti, että tilannetta on tarkkailtu koko talven ajan. Asiantuntija-arvion mukaan lumikuorman ei pitänyt olla ongelma.

Kapanen luonnehti hallin olevan romahduksen jälkeen ”entinen”.

-Rakennus on sortunut täysin. Katto on tullut kokonaan alas, ja osa seinistä sortunut, Kapanen totesi.

Elementtirakenteinen Järvenpää Areena on kooltaan noin 2500 neliötä. Se on rakennettu 2001. Monitoimihallissa voi pelata muun muassa salibandya ja sulkapalloa. Siellä on myös kuntokeskus, kahvio ja edustustiloja.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Järvenpään halliromahdus olisi voinut aiheuttaa suuronnettomuuden”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat