Kokeile kuukausi maksutta

Painotalon katolle Suomen suurin aurinkovoimala

Oulun energia rakentaa painotalon katolle Suomen suurimman aurinkovoimalan.

Oulun energia rakentaa painotalon katolle Suomen suurimman aurinkovoimalan.

Sanomalehti Kalevan painotalon katolla sijaitsevassa 420 kilowatin aurinkovoimalassa on 1 600 paneelia, joiden yhteenlaskettu paneelipinta-ala on noin 2 400 neliömetriää.

Telineineen aurinkovoimala kattaa noin 3 200 neliömetriä eli lähes puolet jalkapallokentän pinta-alasta. Järjestelmän asennukset aloitetaan huhtikuussa ja tavoitteena on, että voimala on tuotannossa kesäkuussa 2015.

”Kirkkaana kesäpäivänä jopa 90 prosenttia Kalevan painotalon sähköstä saadaan aurinkopaneelien kautta, ja vuositasolla aurinkoenergia kattaa noin 10 prosenttia painotalon sähkönkulutuksesta. Haluamme tehdä ympäristövastuullisia ja paikallisia energiaratkaisuja panostamalla uusiutuvan energian käyttöön”, kertoo Kalevan talousjohtaja Esko Jokelainen.

Aurinkopaneelien valmistus Suomessa on vasta alkuvaiheessa, joten näin suureen hankkeeseen paneelit tilataan Saksasta. Kaikki muut työt kuljetuksista asennukseen toteutetaan pohjoissuomalaisin voimin.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Painotalon katolle Suomen suurin aurinkovoimala”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat