Kokeile kuukausi maksutta

Fira saneeraa Taivallahden kasarmia

Fira Oy saneeraa ja rakentaa pitkään tyhjänä ollutta vanhaa autokomppanian kasarmialuetta Helsingin Mechelininkadulla. Rakennustyöt tontilla alkavat lähipäivinä.

Fira Oy saneeraa ja rakentaa pitkään tyhjänä ollutta vanhaa autokomppanian kasarmialuetta Helsingin Mechelininkadulla. Rakennustyöt tontilla alkavat lähipäivinä.

Alueen kehittäjänä toimii Auratum-konserniin kuuluva Auratum Kiinteistöt Oy, joka on solminut KVR-urakkasopimuksen kohteen saneerauksesta Firan kanssa. Alueelle tulee muun muassa vähittäistavarakauppa, hoiva- ja palveluasumisen yksikkö, asuntoja ja liiketilaa.

”On ilo olla mukana rakentamassa uutta ja korjaamassa vanhaa näin keskeisellä paikalla. Missiomme on rakentaa fiksumpaa yhteiskuntaa. Sen mukaisesti rakennetussa ympäristössä pitää ottaa huomioon myös yhteiskunnan ja sen tarpeiden muutokset. Taivallahden vanha kasarmi herää tämän hankkeen ansiosta uudelleen henkiin”, Firan varatoimitusjohtaja Miska Eriksson toteaa.

Aiemmin autohallina toimineeseen rakennukseen tulee loppukeväällä 2016 Keskon K-Supermarket. Itse kasarmirakennukseen tulee Mikeva Oy:n hoiva- ja palveluasumisen yksikkö, joka valmistuu syksyllä 2016. Lisäksi Helsingin Seurakuntayhtymä on vuokrannut tiloja kiinteistöstä toimisto- ja kokoontumistiloiksi.

Kauppakiinteistön pysäköintihallia operoi Q-Park Finland Oy. Kiinteistöön tulee myös ravintola- ja liiketilaa. Kohteiden vuokrattava ala on yhteensä yli 11 000 neliömetriä.

Auratum Asunnot suunnittelee tontilla sijaitsevaan niin sanotun korjauspajan rakennukseen loft-asuntoja. Tiloissa on aiemmin harjoitellut varuskuntasoittokunta.

Saneerattavan kiinteistön vieressä sijaitsevalle tyhjälle tontille kaavoitetun uudisrakennuksen rakentamisesta ei ole vielä tehty päätöksiä.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Fira saneeraa Taivallahden kasarmia”

  1. Hienoa, että vihdoin Taivallahti saadaan kuntoon. Naapurusto kyllä on tätä odottanutkin. Mutta miksi ihmeessä allianssimallin suuri puolesta puhuja tekee vaativan suojellun rakennuksen korjaustyön vanhanaikaisesti KVR-urakkana ?

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat