Rakentaminen Auri Häkkinen 3 kommenttia

Länsimetro ja A-Insinöörit sopivat riitansa

Länsimetro Oy ja A-Insinöörit-konserni ovat sopineet riitansa metron suunnitteluun liittyvistä saatavista. A-Insinöörit on vetänyt asian pois käräjäoikeudesta.

A-Insinöörit, YIT Oyj ja Destia Oy veivät viime vuonna käräjäoikeuteen riitatapaukset saatavistaan. YIT:n ja Länsimetron välinen riita on parhaillaan käräjäoikeuden käsittelyssä. Destian riidan käsittely oikeudessa ei ole viekä alkanut.

Länsimetro ei kerro, mikä oli sopimuksen hinta.

”A-Insinöörien kanssa tehty sovinto on kummallekin osapuolelle edullinen. Näkemysero oli niin pieni, että oikeudenkäyntikulut olisivat ylittäneet näkemyseron. Destian kanssa ei ole vielä käyty vastaavia neuvotteluja”, Länsimetrom toimitusjohtaja Ville Saksi sanoo.

Keskustelu artikkelista: 3 kommenttia

 • Eli suomenettuna Länsimetro maksoi viulut.

  Vastaa
 • Konttorirotta

  Luku olisi helppo tarkistaa, jos tämän Rakennuslehden artikkelihaku ei olisi joko näin surkea, tai tahallisesti rampautettu. Riita-asiasta nimittäin kyllä Rakennuslehti uutisoi kohtuu selkeästi ja näyttävästi jonkun puolisen vuotta sitten, mutta jostain syystä sitä juttua ei haku löydä, eikä ole linkitetty tämän jutun yhteyteen.
  Muistelen kuitenkin että kyse olisi ollut 2M€ maksamattomista suunnittelukustannuksista

  Vastaa
 • Konttorirotta

  Google löytää:
  A-Insinöörit reilusta 2 M€ ja Destia n. 3 M€

  Vastaa

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia