Länsimetro siirtyi HKL:n hallintaan – matkustajaliikenne vielä kahden viikon häiriöttömän jakson takana

Länsimetro oy on luovuttanut länsimetron asemat ja radan HKL:n hallintaan tiistaina.

Länsimetron uusi asema Tapiolassa. Kuva: Liisa Takala

Käytännössä hallinnan siirto merkitsee sitä, että HKL pääsee nyt aloittamaan täysimittaisesti matkustajaliikennettä edeltävän niin sanotun tuotannon esivaiheen.

Länsimetro oy:n vastuulla on vielä tehtäviä, jotka yhtiö viimeistelee tuotannon esivaiheen kestäessä ennen kuin matkustajaliikenne alkaa.

Kahdeksan asemaa ja rata teknisine järjestelmineen jäävät Länsimetro oy:n omistukseen. HKL raportoi Länsimetrolle radan ja asemien käytöstä ja siihen liittyvistä huolto- ja ylläpitotehtävistä.

Minimissään kaksi viikkoa

Lähipäivinä HKL käynnistää kaikkien metron 52 järjestelmän yhteiskäytön sekä määräaikaishuollot ja testaukset. Järjestelmät ohjaavat muun muassa länsimetron kiinteistötekniikkaa, valvontaa, liikennöintiä, rataa ja turvallisuutta.

Järjestelmien koekäytön avulla varmistetaan niiden häiriötön toiminta ja lopulta myös sujuva liikenteen aloitus.

Lisäksi tuotannon esijakson aikana ajetaan vielä lisää koeajoja koko metrolinjalla.

Ennen kuin matkustajaliikenne voidaan aloittaa, tuotannon esivaiheessa pitää onnistua kahden viikon yhtenäinen, häiriötön jakso.  Sitä ennen on poistettu matkustajaliikenteen aloittamisen esteet ja tarpeelliset testaukset on tehty.

Jotta länsimetro voidaan avata liikenteelle, onnistuneita koeajopäiviä pitää olla riittävä määrä. Matkustajaliikenteen aloituksesta päättää tämän jälkeen HSL.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Länsimetro siirtyi HKL:n hallintaan – matkustajaliikenne vielä kahden viikon häiriöttömän jakson takana”

  1. Onko Lada tyylinen perävalo takuu voimassa? Hyvän ostin, romun sain.

Jätä kommentti