Kuva: Matias Honkamaa

Kenelle Rakentamisen laatuteko 2018 -palkinto?

Rakentamisen laatuteko 2018-kilpailun finalistit on valittu. Finaaliin ylsi rakentajia monipuolisesti alan eri osa-alueilta. Tutustu ehdokkaisiin ja äänestä omaa suosikkiasi.

Kirjoittaja(t)

Rakentamisen laatuteko -kilpailu järjestetään nyt kolmannen kerran. Aikaisempien vuosien tapaan kilpailu on tarkoitettu rakennus- ja infratyömaiden työntekijöille, työnjohdolle ja valvojille sekä nyt ensimmäistä kertaa myös suunnittelijoille. Laatuteot voivat liittyä muun muassa laatua parantaviin oivalluksiin, yhteistyökykyyn, asenteisiin ja ammattiylpeyteen sekä menetelmiin ja työtapoihin.

Asiantuntijaraati on valinnut joukon laadun tekijöitä finaaliin. Finaaliin ylsi rakentajia monipuolisesti alan eri osa-alueilta. Kaikista finalisteista tehdään esittelyvideot ja -artikkelit, jotka julkaistaan kilpailun järjestäjien tiedotuskanavissa. Voittaja julkistetaan ja palkitaan 1000 euron lahjakortilla FinnBuild messujen iltajuhlassa lokakuussa 2018. Voittajan valitsee työministeri Jari Lindström.

Myös yleisö saa valita oman suosikkinsa – tutustu finalisteihin videoilla ja äänestä parasta laadun tekijää. Yleisön suosikki palkitaan 300 euron lahjakortilla rautakauppaan, kaikkien äänensä antaneiden kesken arvotaan 100 euron lahjakortti. Äänestykseen voi osallistua tästä.  Äänestysaikaa on 7.10. saakka.

Tutustu kisan finalisteihin:

Destian ryhmäpäällikkö Ville Suntio on ollut ensimmäisessä pilottikohteessa kehittämässä infrahankkeen luovutusaineiston laatimista digitaalisena.

Skanskan työmaatiimin kohteessa, As. oy Lappeenrannan Loisteessa, NPS-luku oli 100, eli 100 % asiakkaista olisi valmiit suosittelemaan Skanskaa oman asiakaskokemuksensa perusteella.

Piia Sormusen johtama Granlundin tiimi ei ainoastaan puhu leanista ja yhteistoiminnasta rakennustyömailla, se myös jalkauttaa niitä käytäntöön.

Omaa yritystä luotsaava kirvesmies Olli Salonen työskentelee itsenäisenä yrittäjänä Fira Oy:n takuutyötiimissä.  ”Olli ei ole mikään pintaliippauskorjaaja, vaan menee suoraan ongelman ytimeen.”

Destian tiimi toteutti HUS:in Siltasairaalan louhintatyöt kirurgin tarkkuudella. Projektinjohtajana tiimissä toimii Esa Juhantila.

Mikkelin Autokuljetus Oy:llä työskentelvän kaksikon, Kimmo Pulkkisen & Jani Rautiaisen, työnteon motto on kerralla valmiiksi.

Lujabetonin Miro Harjumäen johdolla on kehitetty betonirakenteen älykäs mittauspalvelu, jonka avulla voidaan merkittävästi parantaa betonirakenteiden kosteudenhallintaa.

YIT:n tamperelainen projektipäällikkö Marjo Kouvolainen on ollut kehittämässä toimintamallia, jossa suunnittelunohjauksessa on otettu käyttöön työpajat ja Big Room -päivät.

Tätä artikkelia on kommentoitu 4 kertaa

4 vastausta artikkeliin “Kenelle Rakentamisen laatuteko 2018 -palkinto?”

  1. Kun alan maine on 2000-luvulla vajonnut alamaihin on hyvä, että löydetään edes henkilöitä, joita voi laatusuorituksista palkita.

  2. Onko tämäkin palkinto vuoden rakennuttaja tyyppisesti ensin tuolle, sitten tuolle, kyllä sinunkin vuoro vielä tulee … onkos kierros mennyt jo läpi. No uskotaan ja toivotaan, että tämä palkinto menee aiheesta oikeaan osoitteeseen.

  3. Kilpailussa on pari oikeaa työntekijää joiden tekemisellä on oikeasti vaikutusta rakentamisen laatuun. Itse olen valkoinen kypärä päässä (eli turhake =) ) ja välillä hävettää tämä nykyajan veivaus. Onneksi on vielä tuollaisia kirvesmiehen kaltaisia oikeitakin ammattilaisia olemassa

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi