Kokeile kuukausi maksutta

Punkalaitumen hirsikoulun rakentaminen alkaa

Lehto aloittaa toukokuussa historiansa ensimmäisen hirsirakenteisen koulun rakentamisen Punkalaitumen kuntaan.

Punkalaitumen hirsikoulu. Kuva: Lehto
Kuuntele juttu

Punkalaitumen uusi valmistuva koulu on reilut 2 600 neliötä ja se valmistuu syksyllä 2019. Koulurakennuksessa on tilat yläkoululaisille ja lukiolle sekä ruokailumahdollisuus alakoululaisille.

Tiedotteen mukaan koulussa hyödynnetään Lehdolle ominaista konseptoitua rakentamistapaa, johon on nyt yhdistetty hirsirakentaminen.

”Hirsirakentaminen on mielletty hyvin pitkään vain huvila ja pientalorakennuksiin, vaikka se soveltuu ominaisuuksiensa vuoksi hyvin suurempiinkin rakennuksiin. Hirsirakentamisella on tällä hetkellä positiivinen kaiku markkinoilla, koska se liittyy ekologisuuteen ja vihreisiin arvoihin”, Lehdon koulu- ja päiväkotirakentamisen yksikönjohtaja Ville-Pekka Lehto kertoo.

”Tämä on Lehdolle uusi päänavaus. Valmius tarjota hirsirakenteisia kouluja tai päiväkoteja tuo meille uudenlaista kilpailuetua. Tavoitteenamme on jatkossa tarjota hirsirakentamiseen yhtenä osana koulurakentamista.”

”Odotamme uudelta koululta nykyaikaista opetustilaa, jonka rakentamisessa on erityishuomio kiinnitetty sisäilman korkeaan laatuun rakennuksen elinkaaren aikana. Valitsimme koulun seinämateriaaliksi massiivihirren, koska pyrimme seinärakenteen osalta minimoimaan riskejä, joita liittyy kerroksellisten seinärakenteiden kosteusongelmiin”, Punkalaitumen kunnanjohtaja Jyrki Moilanen kertoo.

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Punkalaitumen hirsikoulun rakentaminen alkaa”

  1. Lehto puhuu kuin koulu olisi massiivihirttä, vaikka ei ole. Koulu tulee olemaan lamellihirttä ja ”hirret” ovat osin sormijatkettuja. Sitä urakoitsija tietysti tekee, mitä tilaaja tilaa. Voi hanke onnistuakin.

    1. Järjetöntähän se olisikin rakentaa noin isoa rakennusta massiivihirrestä. Lienee ainoa järkevä ratkaisu on painumaton lamellihirsi.

  2. No on iso 2-krs rakennus, mutta painumat hallittaisiin myös massiihirsirakennuksissa. Enemmänkin on kyse siitä, että ei saada sopivia hirsiä. Kutsuttakoon nyt sitten näitä uusia lamelli/sormijatketusta tehtyjä rakennuksia hirsitaloiksi.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat