Pasilasta Suomen Amsterdam: Triplaan maan ensimmäinen pyörähotelli – pyörä turvalliseen säilytykseen ja pyöräilijä suihkuun

Suomen ensimmäinen pyörähotelli avaa ovensa Triplassa Helsingin Pasilassa lokakuussa. Vastaavia palveluita löytyy muun muassa Ruotsista ja Hollannista.

Triplan alta tulee kulkemaan uusi pyöräilyreitti. Kuva: Kimmo Räisänen / HS

Lokakuussa avattavassa Suomen suurimmassa kauppakeskuksessa Triplassa Helsingin Pasilassa tulee toimimaan Suomen ensimmäinen pyörähotelli. Kuukausimaksua vastaan saa palvelun, jossa työmatkapyöräilijä voi jättää pyöränsä turvalliseen säilytykseen ja käydä suihkussa, ennen kuin jatkaa työmatkaansa kohti töitä.

Pyörähotellin toiminnasta vastaa Vapaus-yritys, joka on aikaisemmin tarjonnut yrityksille palvelua, jossa kuukausimaksua vastaan yritys voi hankkia työntekijöidensä käyttöön pyöriä, sähkölautoja ja sähköautoja.

Nyt Vapaus laajentaa toimintaansa myös kuluttajapuolelle, sillä kuka vain voi hankkia pyörähotellin jäsenyyden. Hintaa ei ole vielä vahvistettu.

”Hinta tuleee olemaan joitain kymppejä kuukaudessa. Jos hankkii vuosijäsenyyden, on se edullisempi. Lisäksi meillä tulee olemaan avajaistarjouksia”, Mikko Ampuja Vapaudesta toteaa.

Ampujan mukaan Vapaudessa vertaillaan parhaillaan, mitä esimerkiksi kuntosalijäsenyydet maksavat ja mitä joukkoliikenne ja muu liikkuminen maksaa kuukaudessa ja pyörähotellin palvelun kuukausimaksu määritetään sen mukaan.

”Moni on kausipyöräilijä eli pyöräilee huhtikuusta syyskuuhun. Tulemme tarjoamaan heille kausijäsenyyttä. Siitä voi tehdä pienellä lisämaksulla ympärivuotisen.”

Pyörähotellin yhteyteen tulee myös ilmaisia katettuja pysäköintipaikkoja, joissa on on mahdollisuus huoltaa itse pyöräänsä. Samalla Vapaus tarjoaa omia huoltopalveluitaan niin pyörähotellin jäsenille kuin kaikille muille pyöräilijöille.

”Kun jättää fillarin päiväksi, niin me voidaan se siinä huoltaa. Pyöräilijä voi tehdä myös vuosisopimuksen, jolloin me hoidetaan kausihuollot, talvirenkaat ja muut sellaiset.”

Ampuja muistuttaa, että pyörän huoltamisessa on usein haastavaa, että pyörä pitää viedä ennen työpäivän alkua huoltoon ja hakea töiden jälkeen.

”Meillä Triplassa on mahdollista jättää ja hakea pyörä myös liikkeen aukioloaikojen ulkopuolella.”

Ampujan tietojen mukaan Suomessa ei ole vielä yhtään vastaavaa pyörähotellia. Maailmalla vastaavia on muun muassa Ruotsissa ja Hollannissa ja Vapaus onkin verrannut palveluaan näihin.

Pyörähotelli avataan samaan aikaan kuin Tripla eli 17. Lokakuuta. Triplan kauppakeskus on panostanut pyöräilyyn, sillä kaiken kaikkiaan kauppakeskukseen tulee parkkitilaa peräti 3400 pyörälle.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Pasilasta Suomen Amsterdam: Triplaan maan ensimmäinen pyörähotelli – pyörä turvalliseen säilytykseen ja pyöräilijä suihkuun”

  1. Opetin tämän YITlle vuonna 1988 – 1992. … Konsultoin asiakaslähtöistä ajattelua YITlle juuri vuosina 1988-2003. Ja vedin Suomen isoimmat asiakastyytyväisyyshankkeet 1998-2001. On kiva että oppini toteutetaan 20 vuoden viiveellä. Sain hyvän korvauksen silloin Hanhiselta, mutta voisin opit päivittää YIT:lle ja muillekin. Nyt mennään siis 20-30 vuotta vanhoilla opeiilla. Mulla olisi uusia oppeja.

    Erkki J. Anttila, TkT, KTM , ks LinkedIn

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat