Suosituimmat työnantajat: Ramboll rakennusalan ykkönen, YIT ja Skanska seuraavina – katso kaikki listalle päässeet yhtiöt

Nuorilta työntekijöiltä kysyttiin, mitkä ovat halutuimmat työpaikat. Rakennusalan työnantajat selvästi kiinnostavat nuoria ammattilaisia.

Rambollin hulevesisuunnittelija Hanna-Leena Ventin käyttää työssään lisätyn todellisuuden hiekkalaatikkoa. Kuva: Jussi Helttunen

Academic Work on toteuttanut Kantar Sifon ja Taloustutkimuksen kanssa Suomessa nyt kolmena vuotena peräkkäin Young Professional Attraction Index (YPAI) -tutkimuksen. Tutkimuksen tavoite on auttaa työnantajia ymmärtämään, mitä nuoret ammattilaiset haluavat työelämältä ja tulevilta työnantajiltaan.

YPAI-tutkimus toteutetaan nuorten ammattilaisten omin ehdoin, eikä tutkimukseen anneta valmiita vastausvaihtoehtoja. Näin varmistetaan, että YPAI-tutkimus on mahdollisimman luotettava ja tuo esille pienimmätkin työelämän muutoksia osoittavat signaalit. Tästä syystä myös monivalintatutkimuksen vaihtoehdot saattavat vaihdella vuodesta toiseen.

YPAI-tutkimuksen aluksi tehdään esitutkimus, johon Academic Workin tietokannasta löytyvät nuoret ammattilaiset vastaavat omin sanoin. Esitutkimus koostuu kahdesta avoimesta kysymyksestä: ”Mikä sinulle on tärkeintä, kun valitset uutta työnantajaa?” ja ”Jos sinulla olisi mahdollisuus valita, missä yrityksessä haluaisit työskennellä?”.

Esitutkimuksesta saadut vastaukset luovat pohjan varsinaiselle YPAI-tutkimukselle. Yli 1300 avoimen vastauksen perusteella kootaan lista kymmenestä tärkeimmästä työnantajan valintaan vaikuttavasta kriteeristä sekä 50 houkuttelevimman yrityksen listan.

Kaikista Suomessa kyselyn vastaanottaneista vastasi tänä vuonna 3985 nuorta ammattilaista tutkimukseen. Vastaajista valtaosalla oli kaupallinen, teknillinen tai IT-koulutus.

Rakennusala vahvasti mukana Top 50 -listassa

Kaikki toimialat kokoava houkuttelevimpien yritysten Top 50 -lista sai tänä vuonna kaksi uutta rakennusalan yhtiötä. Ramboll ja Skanska liittyivät jo aikaisemmin listalla olleen YIT:n joukkoon.

Kaikki kolme ovat myös Engineering-kategorian houkuttelevimpien työnantajien listalla. Kyseisellä listalla kolme ensimmäistä ovat Kone, Valmet ja UPM. Rakennusalan yhtiöistä Ramboll on peräti kahdeksantena, YIT sijalla 11 ja Skanska heti seuraavalla sijalla.

Muita rakennusalan yrityksiä listalla ovat A-Insinöörit (14.), Sweco (17.), Sitowise (24.), NCC (29.), SRV (34.), Granlund (37.), Destia (45.), Vahanen (56.), Peab (57.), Lehto Group (60.), Fira (61.), Caverion (63.) WSP (79.) ja Consti (97.)

Jutun lähteenä on käytetty YPAI-tutkimuksen lisäksi Universum-yhtiön tutkimusta.

Tätä artikkelia on kommentoitu 5 kertaa

5 vastausta artikkeliin “Suosituimmat työnantajat: Ramboll rakennusalan ykkönen, YIT ja Skanska seuraavina – katso kaikki listalle päässeet yhtiöt”

  1. Rambollilla tosiaankin hyvä maine opiskelijoiden keskuudessa. Muutama vuosi töissä siellä ja hyvin nopeasti katoaa kaunis kuva Rambollista työnantajana.

  2. Ja niin tuli mittari joka kertoi totuuden, mittari joka laski hiilijalanjäljen, mittari joka mittasi tyytyväisyyden ilman virhemarginaalia, mittarin joka tuo robotit rakentamaan taloja. Mutta missä on mittari joka mittaa robottien ostamia taloja?

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat