Joutsen-koulun tunnistaa ikkunoista – lapsille tulee olla enemmän luonnonvaloa kuin muissa kouluissa

YIT rakentaa Kalajoelle Pohjoismaiden suurinta Joutsen-merkittyä peruskoulua. Pääurakoitsija on saanut pähkäillä riittävän luonnonvalon ja Joutsen-sopivien materiaalien kanssa.

YIT:n miehet Sami Arnberg (vas.), Jesse Kanto sekä Jussi Koskelainen ja Kalajoen kaupungin Marko Raiman. Kuvat: Vesa Ranta
Pohjoismainen Joutsen-merkki on kaikille suomalaisille tuttu. Jokaiselta löytyy jokin Joutsen-merkitty tuote kotoaan.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Joutsen-koulun tunnistaa ikkunoista – lapsille tulee olla enemmän luonnonvaloa kuin muissa kouluissa”

  1. Että oikein Joutsen-merkitty koulurakennus?!? Jälleen kerran ovat markkinavoimat keksineet uuden ”tuotteen”, terveyden ja hyvinvoinnin säestyksellä. Mutta entä se kolikon toinen puoli, puoli jossa rakennusmateriaalit eivät toimi yksiin pitkässä juoksussa. Rakennusmateriaalien homogeenisyys esim. vaipparakenteissa on hukattu näiden älyttömyyksiin vietyjen energiavaatimusten takia, ja uskon että tässä ”Joutsen-koulussakin” sisäilma vaihdetaan koneellisesti. Tämän päivän rakennukset, ja niissä aikaa viettävät ihmiset ovat melkein kuin potilas hengityskoneessa. Rakennuksen vaipparakenne on kuin umpinainen pullo, jossa hengitysilma vaihdetaan koneellisesti. Niinpä onnea ”Joutsen-koulun” tuleville koekaniineille.

Viimeisimmät näkökulmat