Kriisi on muuttanut työntekemistä korjaustyömailla

Constia mietityttää erityisesti työmaiden resurssointi. Miten esimerkiksi koulujen sulkemiset tai ulkomailta palaavien karanteenit vaikuttavat työvoiman saatavuuteen?

Consti pyrkii siihen, että käynnissä olevat työmaat saadaan hoidettua myös koronaviruskriisin aikana. Kuvituskuvaa. Kuva: Anne Kurki

Koronaviruskriisi on muuttanut työn tekemistä myös korjausrakentamisessa. Constin toimitusjohtaja Esa Korkeela kertoo, että työtapoja muuttamalla pyritään varmistamaan, ettei kriisillä ole merkittäviä vaikutuksia käynnissä oleviin työmaihin.

”Käynnissä olevat hankkeet hoidetaan tapauskohtaisesti”, hän sanoo.

Constissa on pohdittu kriisin vaikutusta erityisesti työmaiden resurssointiin. Miten esimerkiksi koulujen sulkemiset tai ulkomailta palaavien karanteenit vaikuttavat työvoiman saatavuuteen?

”Tällaisten asioiden vaikutus on vähän epäselvää. Seuraamme kuitenkin tilannetta koko ajan. Meillä on erityinen valmiusryhmä, joka käy läpi tilannetta päivittäin ja olemme panostaneet varamiesjärjestelyihin”, Korkeela sanoo.

Toinen kysymys on, miten korjaustyömailla toimitaan asukkaiden kanssa. Kohtaamisia kun pitäisi virallisen ohjeistuksen mukaan pyrkiä välttämään.

Korkeela muistuttaa, että tilanteet eroavat sen mukaan, tehdäänkö peruskorjausta talon ulko- vai sisäpuolella. Linjasaneerauksissakin tilanne on useimmiten se, etteivät asukkaat asu asunnoissaan remontin aikana.

”Ja takuukorjauksissa tai jälkitöissä pyrimme aina varmistamaan ihmisten turvallisuuden puolin ja toisin.”

Tyypillisesti asunto-osakeyhtiöiden peruskorjauksiin liittyy erilaisia asukasinfoja. Tällaisia tilaisuuksia ei tietenkään voida nyt järjestää entiseen tapaansa.

”Emme me voi silti sanoa asiakkaille, että nyt emme voi hoitaa asiaa. Meidän vaan pitää olla luovempia”, Korkeela toteaa.

Paljon riippuu myös taloyhtiöstä, millä tavoin peruskorjaushankkeita voidaan nyt edistää. Korkeelan mukaan Consti on tunnistanut, että yhtiön pitää auttaa asiakkaitaan.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Kriisi on muuttanut työntekemistä korjaustyömailla”

  1. Mites työntekijöiden tauot, jos taukotilassa ei saa olla kymmentä hlö enempää kerralla?

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat