Raksystems laajentaa Ruotsissa yrityskaupan avulla

Kuntotarkastuksiin ja sisäilmatutkimuksiin erikoistunut Raksystems Group jatkaa voimakasta kasvua ostamalla ruotsalaisen Byggkonsultgruppen AB:n koko osakekannan.

Byggkonsultgruppen toimii esimerkiksi Tukholman alueella. Kuva: Raksystems Group

Yrityskauppa vahvistaa Raksystemsin palvelutarjontaa Ruotsissa. Byggkonsultgruppen tunnetaan erityisesti uusien asuntojen ja rakennusten tarkastuksista. Yrityskauppa tehdään huhtikuun aikana.

Tukholmassa ja sen ympäristössä toimivalla Byggkonsultgruppenilla on laaja asiakaskunta esimerkiksi  rakennusliikkeiden, vakuutusyhtiöiden, yksityisten rakentajien sekä rakennusosuuskuntien keskuudessa. Suurimpia asiakkaita ovat esimerkiksi JM AB, BoKlok Housing AB, Gar-Bo sekä Obos Kärnhem.

Yhtiön palveluvalikoima on laaja, joista merkittävimpiä ovat erilaiset rakennustekniset tarkastukset, rakennustyön valvonta sekä rakentamisen konsultointi. Byggkonsultgruppen tunnetaan työntekijöidensä sitoutuneisuudesta, korkeasta laadusta sekä ongelmanratkaisukeskeisestä työskentelytavasta.

Byggkonsultgruppen tarkastaa vuosittain noin 3 000 asuntoa, 200 kotia sekä kymmeniä toimistorakennuksia sekä kouluja ja muita isoja kiinteistöjä.

Viime kesänä Raksystems Group osti toisen ruotsalaisyhtiön eli Projektledarhusetin. Tämän vuoden helmikuussa kaupat tehtiin Independia Groupista.

”Aiemmin Raksystems Groupiin liittyneen Projektledarhusetin vahvan rakennuttamis- ja projektiosaamisen tueksi saamme huippuluokan tarkastusyhtiön mukaan. Olemme tehneet yhteistyötä jo pidempään Byggkonsltgruppenin asiantuntijoiden kanssa. Raksystems Groupissa voimme palvella asiakkaitamme nyt entistä laajemmin”, Raksystems PLH:n toimitusjohtaja Örjan Kjellström kertoo.

”Byggkonsultgruppen vahvistaa Inspections &Surveys -palvelualuettamme Ruotsissa. Kaupan jälkeen voimme tuottaa asiakkaillemme entistä laadukkaampia ja vastuullisesti tuotettuja palvelukokonaisuuksia, Raksystems Groupin toimitusjohtaja Marko Malmivaara sanoo.

”Näemme Rakystemsissä vahvan omistajan, joka mahdollistaa meille uusia tilaisuuksia. Odotamme innolla laadullista synergiaa ja tuottavia yhteistyömahdollisuuksia Raksystems Groupin sisällä ja uskomme yrityskaupan tuovan positiivisia mahdollisuuksia tulevaisuutemme kasvua varten,” Byggkonsultgruppenin toimitusjohtaja Daniel Drottshage kertoo.

Byggkonsultgruppenin on perustettu vuonna 2009.

Raksystems Group -konsernissa työskentelee kaupan myötä reilut 550 asiantuntijaa ja liikevaihtoennuste vuodelle 2021 on yli 60 miljoonaa euroa. Raksystems Group palvelee suomalaisia ja ruotsalaisia asiakkaita vihreän rakentamisen, kiinteistöjen tutkimusten, tarkastusten ja sertifiointien saralla sekä rakennuttamisen, valvonnan ja suunnittelun palveluilla.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Raksystems laajentaa Ruotsissa yrityskaupan avulla”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat