Kokeile kuukausi maksutta

QMG teki kaksi yrityskauppaa Turussa – kasassa on jo yli 30 yrityskauppaa

Talotekniikkakonserni QMG laajentaa palveluitaan Varsinais-Suomessa kylmätekniikan suunnittelulla ja urakoinnilla.

Kuvassa QMG:n Varsinais-Suomen vetäjä ja Calton toimitusjohtaja Johan Löfgren (vas.) ja Alti Systemsin Miska Lehtinen (kesk.) ja Timo Alanne. Kuva: Vesa-Matti Väärä

Nyt ostettiin Timo Alanteen omistama urakointiyritys Alti-Systems oy ja Alanteen sekä Miska Lehtisen omistama suunnittelutoimisto Ref-Engineering oy. Yritykset ovat erikoistuneet kylmätekniikkaan esimerkiksi teollisuuden ja julkisen sektorin vaativissa tiloissa.

Viime vuonna Alti-Systemsin liikevaihto oli 1,5 miljoonaa euroa ja Ref Engineeringin 70 000 euroa. Yhtiöt työllistävät yhteensä 10 ammattilaista.

Yrityskaupoilla ei ole vaikutuksia henkilöstön asemaan. Kaikki jatkavat vanhoina työntekijöinä ja Alanne ja Lehtinen yhtiöiden vetäjinä.

QMG muodosti kesällä 2021 pohjoismaisen talotekniikkakonsernin ruotsalaisen Sandbäckensin kanssa. Konsernilla on jo 140 suomalaista ja 70 ruotsalaista henkilöstöomistajaa. Myös Alanne ja Lehtinen ovat jatkossa pohjoismaisen konsernin osakkaita.

Turussa QMG omistaa jo LVI-urakoitsija Calton, jonka kanssa yhteistyötä valmistellaan. Calto on erikoistunut sairaaloiden talotekniikkaan.

”Alti-Systems on tunnettu vaativien kylmätekniikkaprojektien toteuttaja ja suunnitteluyhtiön perustaminen pari vuotta sitten kertoo työn ammattimaisuudesta. Caltolla on vahva asema teollisuuden, sairaaloiden ja liiketilojen talotekniikassa, joten täydennämme mainiosti toisiamme”, QMG:n Länsi-Suomen aluejohtaja ja Calton toimitusjohtaja Johan Löfgren sanoo.

Kylmätekniikan tarve kasvaa

Timo Alanne on toiminut yrittäjänä 16 vuotta ja Miska Lehtinen oli hänen ensimmäinen palkattu työntekijänsä. Kaverukset ovat rakentaneet kylmätekniikan osaamista suunnitelmallisesti.

”Perustin toiminimen melkein heti ammattikoulusta valmistuttuani. Tuolloin minulla oli toimitiloina autotalli ja alla pakettiauto. Osakeyhtiö Alti-Systemsistä tuli 2009. Alkuvuosina teimme pieniä kylmäprojekteja, mutta visio oli selvä – kylmätekniikan tarve tulee kasvamaan, ja tähän haasteeseen halusimme vastata laadukkaalla työllä ja osaamiseen panostamalla”, Alanne kertoo.

Alti-Systems on kasvanut tasaisesti vuosien varrella. Koska vaativien kylmäprojektien tekijöitä ja suunnittelijoita ei ole paljon, Alanne ja Lehtinen perustivat suunnittelutoimisto Ref-Engineeringin vuonna 2020 tukemaan Alti-Systemsia.

”Olemme suorittaneet kylmämestarin tutkinnot ja muutama vuosi sitten ryhdyimme opiskelemaan LVI-insinööreiksi työn ohessa. Nyt saamme tehdä töitä teollisuuden ja tutkimuslaitosten kärkikaartille Turun seudulla.”

Suomessa QMG jatkaa kasvua yritysostoilla. Vuodesta 2014 lähtien se on tehnyt yli 30 yritysostoa.

”Meitä kiinnostavat juuri tällaiset osaavat ja kannattavat yritykset. Keskustelemme jatkuvasti ympäri maata taitaviksi tiedettyjen ja eri palveluita edustavien talotekniikkayrittäjien kanssa”, QMG-konsernin toimitusjohtaja Kimmo Liukkonen sanoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “QMG teki kaksi yrityskauppaa Turussa – kasassa on jo yli 30 yrityskauppaa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat