Kokeile kuukausi maksutta

STUK: Fennovoiman voimalahankkeessa oli loppuun asti turvallisuuspuutteita

STUK:n sai yhtiöltä materiaaleja turvallisuusarviota varten vielä huhtikuussa, mutta ne eivät olleet turvallisuusarviointia ja rakennuslupaa ajatellen vielä riittäviä.

Fennovoima toimitti STUKille asiakirjoja tarkastettavaksi vielä huhtikuun alussa. STUK puolestaan jatkoi Hanhikiven laitoksen turvallisuusperustelun arviointia ja hankkeen valvontaa niiltä osin kuin se oli Venäjän aloittaman hyökkäyssodan ja sitä seuranneiden rajoitusten aikana mahdollista.

Säteilyturvakeskuksen (STUK) mukaan keväällä pysähtyneessä Fennovoiman Hanhikivi-hankkeessa oli petrattavaa sen loppumetreille saakka.  STUK:n sai yhtiöltä materiaaleja turvallisuusarviota varten vielä huhtikuussa, mutta ne eivät olleet riittäviä.

”Laitoksen turvallisuusperustelussa oli vielä merkittäviä puutteita, joihin olisi tarvittu vastaukset ennen kuin olisimme päässeet koostamaan kattavan turvallisuusarvion” STUK:n projektipäällikkö Janne Nevalainen toteaa STUK:n tiedotteessa.

Sittemmin turvallisuusarvio kävi tarpeettomaksi, kun Fennovoima peruutti  huhtikuun lopussa rakennuslupahakemuksensa. Valtioneuvosto ja TEM puolestaan päättivät kesäkuun alkupuolella, että hanke on rauennut ja samalla myös STUKin valvonta loppuu.

”Nyt keräämme systemaattisesti talteen tietoa, joka tästä hankkeesta saatiin. Se on arvokasta oppia, kun kehitämme alan säännöstöä ja omaa valvontaamme”, Nevalainen lisää.

 

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “STUK: Fennovoiman voimalahankkeessa oli loppuun asti turvallisuuspuutteita”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat