Kokeile kuukausi maksutta

Virheinvestoinnit upottivat lasi- ja teräsrakentajan, hintaralli antoi kuoloniskun

Toukokuussa lopulla konkurssiin ajautunut lasi- ja teräsrakennetoimittaja Tambest oli vaikeuksissa jo ennen kevään hintarallia. Lopullisen kuoliniskun antoi kuitenkin Ukrainassa käytävä sota, kun keskeiset materiaalit sekä kallistuivat entisestään ja myös saatavuuden kanssa syntyi ongelmia.

Tambest oli ollut viime vuosina merkittävä lasi- ja teräsrakennetoimija Suomessa. Kuva: Tambest.
Tambestin pesänhoitaja, asianajotoimisto Fennon osakas Jussi Laakkonen kertoo, että Tambestin tilanne oli ollut haasteellinen jo pidempään. Hänen mukaansa yhtiön rahoitusasema on kokonaisuudessaankin ollut heikko, kun jossain vaiheessa tehty iso virheinvestointi on rasittanut yhtiön kassavirtoja ja sitä kautta pudottanut omavaraisuusasteen matalaksi.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Virheinvestoinnit upottivat lasi- ja teräsrakentajan, hintaralli antoi kuoloniskun”

Viimeisimmät näkökulmat