Kokeile kuukausi maksutta

Alipalkattuja ukrainalaisia ja työehtojen polkemista – Miksi rakennusalan ongelmaa ei ratkaista?

Asiantuntijoilta ei löydy yksiselitteisiä keinoja ulkomaiseen työvoimaan kohdistuvien väärinkäytösten estämiseen.

Sulkavuoren keskuspuhdistamon työmaalla tehdään monipuolista rakentamista. Kuva: Kreate

Rakennusalalla tulee toistuvasti ilmi erityisesti ulkomaiseen työvoimaan liittyviä väärinkäytöksiä. Välillä kyse on suoranaisesta ihmiskaupasta tai ainakin siihen rinnastettavasta toiminnasta. Halpatyövoiman taustalta saattaa paljastua ihmiskauppaa, kansainvälistä talousrikollisuutta ja rahanpesua.

Viime aikoina on jälleen saatu uusia esimerkkejä väärinkäytöksistä. Tuorein tapaus on Tampereelta. TYL Sulkavuoren eli Kreaten ja Aki Hyrkkönen oy:n muodostaman työyhteenliittymän pääurakoima Sulkavuoren keskuspuhdistamon hanke päätyi julkisuuteen, kun Rakennusliitto esitti epäilyjä alihankkijoiden ja heidän kumppaneidensa epäeettisestä toiminnasta ukrainalaisten palkanmaksuun ja kevytyrittäjyyteen liittyen.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Alipalkattuja ukrainalaisia ja työehtojen polkemista – Miksi rakennusalan ongelmaa ei ratkaista?”

Viimeisimmät näkökulmat