Kokeile kuukausi maksutta

Destian Kiviniemen palkkapussi paisui yli 600000 euroa – Monen toimitusjohtajan palkitsemisessa oli viime vuonna kymmenien prosenttien muutoksia

Cityconin F. Scott Ball kipusi viime vuonna rakennus- ja kiinteistöalan toimitusjohtajien palkitsemisessa ykköspallille, kun ei oteta huomioon erorahoja saaneita johtajia. Selvä enemmistö toimitusjohtajista kasvatti ansioitaan.

Vasemmalta Destian Tero Kiviniemi, YIT:n entinen toimitusjohtaja Markku Moilanen ja Cityconin F. Scott Ball. Kuvat: Liisa Takala, Matti Vuohelainen ja Citycon

Rakennus- ja kiinteistöalalla monen toimitusjohtajan palkitsemisessa tapahtui kymmenien prosenttien muutoksia viime vuonna. Tämä käy ilmi Rakennuslehden selvityksestä.

Taulukon ykkössijalla vuosikaudet keikkunut Koneen Henrik Ehrnrooth putosi vuonna 2022 kärkipaikalta, jolle kipusi YIT:n entinen toimitusjohtaja Markku Moilanen. Hänen kokonaispalkitsemisensa muodostui kuitenkin suurelta osin erorahoista. Jos otetaan huomioon vain varsinaisesta työstä saadut tienestit, ykköspallille nousi Cityconin toimitusjohtaja F. Scott Ball reilun 1,9 miljoonan euron kokonaispalkkioillaan.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Destian Kiviniemen palkkapussi paisui yli 600000 euroa – Monen toimitusjohtajan palkitsemisessa oli viime vuonna kymmenien prosenttien muutoksia”

  1. Järjetöntä toimintaa. Muiden palkoista / eduista tingitään, porukkaa lomautetaan ja irtisanotaan samalla, kun maksetaan tällaisia palkkioita/palkkoja joillekin. Raha sinne ylöskin tulee kuitenkin tuotannosta, jonka arvostus on jäänyt jalkoihin. Yksikään firma ei pärjää pelkillä toimitusjohtajilla.

Viimeisimmät näkökulmat