Korjaushankkeessa eri osapuolten välillä luoviessa tarvitaan ihmissuhdetaitoja ja pelisilmää. Lisäksi rakennuttajakonsultilla pitää olla kokemusta työmailta, sillä vanhoista rakennuksista löytyy aina yllätyksiä.

Rakennuksen peruskorjaus on projekti, jossa tarvitaan monien eri alojen osaamista ja yhteydenpitoa eri ammattilaisiin. Rakennuttamisprojektin onnistumisen varmistamiseksi onkin usein syytä ottaa mukaan rakennuttajakonsultti, joka pitää projektin langat hyppysissään.

Rakennuttajakonsultti on tiimityön tekijä, jonka pitää tulla toimeen ihmisten kanssa. Tyypillisesti rakennuttajakonsultti on tilaajan lisäksi yhteydessä suunnittelijoihin, kustannuslaskentaan ja urakoitsijoihin sekä rakennuksen loppukäyttäjiin.

Granlund Oy:ssa projektipäällikkönä työskentelevä Matti Tamminen kertoo, että vaikeita tilanteita työssä tulee eteen erityisesti silloin, kun aika ja raha ovat kortilla. Jos kummastakaan ei voida joustaa, realististen vaihtoehtojen löytymiseksi joudutaan näkemään vaivaa.

”Kun modernisoidaan vanhoja rakennuksia, yllätykset ovat tavallisia. Voi tulla eteen tilanteita, joissa budjetti on vaarassa ylittyä rutkasti. Silloin yritetään löytää yhdessä suunnittelijoiden kanssa kestävä vaihtoehto, jonka kanssa tilaaja voi elää ja joka ei romuta budjettia”, Tamminen kuvailee.

Työ opettaa

Rakennuttajakonsultin työssä pärjää esimerkiksi insinöörin tai rakennusmestarin koulutuksella, mutta käytännön kokemus työmailta on tärkeää.

”Miljöökokemusta pitää olla, koska työssä pitää ymmärtää, mitä työmaalla tapahtuu”, Tamminen sanoo.

Tammisella itsellään on pitkä kokemus rakennusalan tehtävistä esimerkiksi rakennusinsinöörinä, vastaavana mestarina ja valvojana.

Tavallinen tie rakennuttajakonsultiksi kulkee usein valvojan tai avustavan rakennuttajakonsultin tehtävien kautta. Kokeneiden rakennuttajakonsulttien lisäksi Granlundille palkataan uransa alussa olevia tekijöitä, jotka voivat isossa organisaatiossa kehittää itseään eri tehtävissä.

Monipuolista osaamista

Granlundilla kaikki korjausrakentamisen tehtävät on jaettu kaksi vuotta sitten perustetun Korjausrakentamisen osaston alle, jossa toimii ammattilaisia monissa eri rooleissa. Työ ei ole pelkkää yksin puurtamista, vaan yhteistyötä tehdään tiiviisti talon sisällä.

Vaikka korjausrakentamisen suunnittelua ja valvontaa on tehty talossa jo pitkään ennenkin, oma osasto on selkeyttänyt toimintaa ja tuonut taloon uudenlaisia osaajia, jollaisia talotekniseen suunnitteluun profiloituneessa yrityksessä ei ennen ollut.

”Meillä on asiantuntemusta monelta eri sektorilta, jos pitää selvittää muutakin kuin juuri omaan tehtävään liittyviä asioita. Tietoa jaetaan ammattilaisten kesken”, Tamminen sanoo.

Yhtenä yrityksen vahvuuksista on etukeno digiosaamisessa, mikä monelta kilpailijalta jää puuttumaan.

”Granlundilla on myös satsattu siihen, että itsensä kehittämiseen on hyvät mahdollisuudet. Esimerkiksi koulutusta on hyvin tarjolla.”

Granlund toimii eri puolilla Suomea 20 eri toimipisteessä. Yhtiön työntekijät viihtyvät pääsääntöisesti talossa todella hyvin, sillä kyselyissä 95 prosenttia työntekijöistä on ollut tyytyväisiä työpaikkaansa.

Granlund kasvaa ja hakee joukkoonsa uusia rakennuttajakonsultteja. Lue lisää urasta Granlundilla >

Avoinna olevat työpaikat:

Rakennuttajakonsultteja korjausrakentamisen rakennuttamistehtäviin Helsinkiin, Vaasaan ja Rovaniemelle >
LVI-töiden valvoja ja asiantuntija Helsinkiin >
Rakennustöiden valvoja Helsinkiin >
LVI-suunnittelija Rovaniemelle >
LVI-suunnittelija Helsinkiin, Espooseen ja Lohjalle >
Sähkösuunnittelun projektipäällikkö Helsinkiin, Espooseen ja Lohjalle >

Granlund on talotekniikkasuunnittelun, korjausrakentamisen, kiinteistö-, energia- ja ympäristöasioiden konsultoinnin sekä ohjelmistojen asiantuntijakonserni. Granlund on Suomessa talotekniikan johtava toimija, joka panostaa voimakkaasti innovaatio- ja kehitystoimintaan. Toiminnan keskiössä on hyvinvoinnin edistäminen rakennetussa ympäristössä. Granlundilla työskentelee noin 900 asiantuntijaa 20 kotimaan toimipisteessä. Henkilöstötutkimuksemme mukaan 95 prosenttia granlundilaisista on tyytyväisiä työpaikkaansa.

Lue lisää ja seuraa meitä somessa

www.granlund.fi
twitter
facebook
LinkedIn