Kokeile kuukausi maksutta

Tampereen Kannelle haetaan uutta kehittäjää – NCC vetäytyy hankeesta

NCC:n kiinteistökehityksestä vastaava NCC Property Development Oy on linjannut toimintaansa uudelleen yleisen taloustilanteen vuoksi ja lakkauttaa Tampereen tulosyksikkönsä. Tämä tarkoittaa sitä, että NCC vetäytyy Tampereen Kansi -hankkeesta.

NCC:n kiinteistökehityksestä vastaava NCC Property Development Oy on linjannut toimintaansa uudelleen yleisen taloustilanteen vuoksi ja lakkauttaa Tampereen tulosyksikkönsä. Tämä tarkoittaa sitä, että NCC vetäytyy Tampereen Kansi -hankkeesta.

NCC on vastannut Tampereen Kansi ja Areena -hankkeen liike-, toimitila- ja asuintonttien kehittämisestä. Muuttuneen tilanteen vuoksi NCC:llä ei ole edellytyksiä jatkaa hankkeen kiinteistökehittäjänä. NCC:n muut yksiköt jatkavat toimintaansa Tampereella, kiinteistökehitystoiminnot keskitetään Helsinkiin.

Tampereen kaupunki aloittaa neuvottelut uuden kumppanin löytämiseksi välittömästi. Kaupungin konsernijohtaja Juha Yli-Rajala pitää NCC:n kiinteistökehitysyksikön toiminnan loppumista Tampereella valitettavana, mutta asemanseudun ja kansihankkeen toteutumisen kannalta toimijan vaihtuminen ei ole ratkaisevaa.

Tampereen kaupunki käy parhaillaan neuvotteluita myös monitoimiareenan toteuttamisesta ja operoinnista vastaavien yhteistyökumppaneiden saamiseksi. Kaupunki ei itse rakenna kannen päälle tulevia rakennuksia, vaan kaupungin rooli on edelleen mahdollistaa radan päälle rakentaminen. Monitoimiareenan toteuttamiseen ja operointiin liittyviin neuvotteluihin tilanteen muuttuminen ei vaikuta.

Tampereen keskustan asemanseudun kehittäminen on kaupungille merkittävä hanke. Kehittämiskokonaisuus kattaa kansi- ja areenahankkeen, asemakeskuksen sekä ratapihan pohjoispään toimitila-alueen.

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Tampereen Kannelle haetaan uutta kehittäjää – NCC vetäytyy hankeesta”

  1. Tampereen kansi- ja areenahanke palasi lähtöruutuun NCC:n vetäydyttyä ja se ei ole missään tapauksessa positiivinen asia, vaikka Kummolan kootuista selityksistä saa sellaisen käsityksen

    Hanke pitkistyy ja mutkistuu ajan saatossa. Vetäjää ei löydy helpolla. Se on jo nähty, koska hanke jumiutui paikalleen jo NCC:n aikana.

    Tampereen lupaamat kymmenet miljoonatkaan eivät kiinnosta yrityksiä lähtemään kannattamattomaan toimintaan. Turkulaiset tietävät, että tyhjä jäähallli ei elätä ketään.

  2. jos hanke ei kannata niin se ei kannata, ei se ole sen vaikeampaa.

  3. Jo Hjalliskin sen todisti, ainoa keino saada hallibisnes toimimaan on myydä se hyvällä voitolla venäläisille.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat