Kokeile kuukausi maksutta

Medisiina D nousee Turun Kupittaalle

Turun Kupittaan kampusalueelle rakennetaan uusia opetus-, tutkimus- ja diagnostiikkatiloja. Rakennustyöt alkavat elokuussa 2015 ja valmistuvat kesällä 2018.

Kohteen rakennuttaja on Suomen Yliopistokiinteistöt Oy. Uudisrakennuksen bruttoalaksi tulee 26 470 bruttoneliötä. Tilat tulevat Turun yliopiston, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin (VSSHP), Turun ammattikorkeakoulun ja Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) käyttöön.

Medisiina D -rakennus rakennetaan osoitteeseen Kiinamyllynkatu 10. Rakennuspaikka rajoittuu etelässä kaupungin katualueeseen, lännessä ja pohjoisessa Tyksin sairaala-alueeseen ja idässä Helsingin valtatiehen ja rata-alueeseen.

Turun kaupungin tavoitteena on kehittää Kupittaan alueesta vetovoimainen ja haluttu innovaatioympäristö yrityksille ja yhteisöille sekä koulutuksen ja tutkimuksen tarpeisiin.

Rakennukselle haetaan Breeam-ympäristösertifikaattia

Medisiina D:ssä pyritään kestävän kehityksen mukaisiin tilaratkaisuihin, rakenteisiin sekä materiaaleihin. Näin pyritään takaamaan myös käyttökustannusten kannalta edulliset ratkaisut. Hankkeelle haetaan Breeam Bespoke-ympäristösertifikaatti, ja tavoitteeksi on hankesuunnittelun aikana asetettu sertifikaatin taso Very Good.

”Suunniteltu ratkaisu tuo erittäin paljon uusia ulottuvuuksia ja tilaa synergialle. Kohteessa päästään maksimaalisesti hyödyntämään yhteistoimintaa. Tämä rakennus tulee mahdollistamaan tiiviin yhteistoiminnan usean eri toimijan välillä ja vastaa näin ollen erittäin hyvin myös kestävän kehityksen rakentamisen periaatteisiin”, sanoo asiakkuus- ja kampuskehitysjohtaja Juha Uotila Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:stä.

Medisiina D sekä VSSHP:n uusi T3-sairaala asettuvat T- ja A-sairaaloiden väliin muodostaen Tyksin Kantasairaalan alueelle tiiviin toimivan kampuksen. Medisiina D sijoittuu sairaalatoimintojen keskiöön luoden uusia mahdollisuuksia yhteistyöhön opetuksen, tutkimuksen ja diagnostiikan osalta.

Sairaanhoitopiiristä Medisiina D:ssä ovat mukana Tyks-Sapa-liikelaitoksen palvelualueista Tykslab, Patologia, Varsinais-Suomen kuvantamiskeskus, Varsinais-Suomen välinehuoltokeskus sekä Tyks Mikrobiologia ja genetiikka. Tyks-Sapa keskittää Medisiina D:hen nykyisin hajallaan olevia laboratoriotoimintojaan.

Rakennukseen on suunniteltu myös sairaanhoitopiirin ja Turun yliopiston yhteisiä toimintoja, kuten Auria Biopankki ja perusteilla olevan Tyksin erityisvastuualueen laajuisen Syöpäkeskuksen toimintoja. T3-sairaalan erikoisalojen opetustilat on suunniteltu yliopiston ja ammattikorkeakoulun kanssa yhteiskäyttöisiksi Medisiina D:ssä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Medisiina D nousee Turun Kupittaalle”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat