Kokeile kuukausi maksutta

Seinäjoen Komiakorttelin ideakilpailu ratkaistiin

Seinäjoen Komiakorttelin piha-alueiden ja julkisten ulkoalueiden ideakilpailu on ratkennut. Voittajaksi valittiin työ ”Omenankukan terälehtiä”, jonka on suunnitellut työryhmä Inka Norros, Hertta Ahvenainen ja Sanna Sarkama Aalto-yliopistosta. Pääpalkinto on 2 500 euroa.

Voittajatyö ”Omenankukan terälehtiä”.

Tuomariston mukaan voittajatyö on eheä ja toimiva kokonaisuus, johon on onnistuttu luomaan ainutlaatuinen tunnelma. Kilpailutyössä korttelin läpi kulkeva kevyenliikenteen raitti luo vehreän selkärangan, jonka kautta sen versot levittäytyvät puuryhminä korttelin pihoille.

Suunnitelmassa on ratkaistu onnistuneesti yksityisten ja julkisten tilojen väliset siirtymät sekä alueen reitistö. Piha-alueet on jaettu selkeiksi toiminnallisiksi kokonaisuuksiksi, jotka kannustavat aktiivisuuteen ja ulkoiluun. Kilpailun yhtenä arviointiperusteena oli hulevesien käsittely, joka oli voittajatyössä ratkaistu kuljettamalla hulevedet vesiaiheena raittia pitkin.

Jaetun toisen palkinnon (1 250 euroa) saavat suunnitelmat ”Kudelma” ja ”Meander”. Raati päätti lunastaa myös ”Sarka”-nimisen suunnitelman. Kilpailu oli suunnattu Aalto- yliopiston maisema-arkkitehtuurin koulutusohjelman opiskelijoille.

Uusi sisäpihojen ja viheralueiden muodostama asuinalue sijaitsee Joupissa Suupohjantien, Herralankadun ja Sastamalankadun välisellä alueella.

Seinäjoen kaupungin ja YIT:n järjestämän kilpailun tarkoituksena on luoda uutta ihmisläheistä kaupunkirakennetta. Alueelle on luonnosteltu asumista noin 33 000 kerrosneliömetriä, mikä mahdollistaa yli 400 asuntoa.

Ensimmäisten kahden asuinkerrostalon rakennuslupahakemukset on jätetty ja rakentaminen alkanee lähiviikkoina. Uuden puistomaisen Komiakorttelin ulkoalueiden ideakilpailu antaa mahdollisuuksia jatkosuunnitteluun toiminnallisuuden ja viihtyisyyden parantamiseksi.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Seinäjoen Komiakorttelin ideakilpailu ratkaistiin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat