Kokeile kuukausi maksutta

Rakennuslehden kysely: Kärkihankkeet syövät kuntatekniikan määrärahoja

Rakennuslehden viideltä kaupungilta kysymien tietojen perusteella kuntatekniikan määrärahat ovat lievässä kasvussa Turussa ja Oulussa. Helsingissä niihin tulee indeksikorotus. Jyväskylässä mahdolliset maankäyttösopimukset kasvattavat investointitasoa. Kuopiossa määrärahat ovat pysyneet samalla tasolla tapahtuneista kuntaliitoksista huolimatta.

Kuva: Anne Kurki

Turussa kauppatorin uusiminen, ratapihan alue, yliopiston kampus-alue ja Linnakaupunki sekä tonttituotanto ovat keskeisimpiä.

”Painopiste on ollut viime vuosina tuloa tuottavissa investoinneissa”, Turun kiinteistötoimialan johtaja Jouko Turto kertoo.

Oulussa painopiste siirtyy korjaushankkeisiin. Kaupunki on kerännyt viime vuosina kohteiden todelliseen kuntoon perustuvaa omaisuus- ja korjausvelkatietoa useista eri infran osa-alueista. Kaupungininsinööri Pasi Heikkilän mukaan investoinnit voidaan paremmin kohdentaa ja ajoittaa näiden tietojen perusteella määrärahojen puitteissa.

Jyväskylässä pääliikenneväylien kehittäminen on ensimmäisten investointihankkeiden joukossa. Uusien asuntoalueiden kuntatekniikka ja katusaneeraukset on myös painopistealueita.

Helsingissä aluerakentamisprojektien määrärahat ovat riittävällä tasolla, mutta kunnossapito kärsii rahojen niukkuudesta. Rakentamisen painopiste on kaupungininsinööri Raimo K. Saarisen mukaan Jätkäsaaressa, Kalasatamassa, Keski-Pasilassa ja Kruunuvuorenrannassa.

Kuopiossa uudet asuin- ja työpaikka-alueet nielevät määrärahat. Viime vuosien isojen hankkeiden jälkeen Kuopiossa vedetään henkeä ja tehdään pieniä hankkeita.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennuslehden kysely: Kärkihankkeet syövät kuntatekniikan määrärahoja”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat