Kokeile kuukausi maksutta

Onnettomuustutkintakeskus selvittää Mikkelin siltaromahduksen

Onnettomuustutkintakeskus ottaa Mikkelin siltaromahduksen tutkittavaksi.

Onnettomuustutkintakeskus ottaa Mikkelin siltaromahduksen tutkittavaksi.

Purettavaksi tarkoitetun Selännekadun  ylikulkusillan toinen pää romahti yllättäen maanantaina iltapäivällä Mikkelissä valtatie 5:llä, kun purku-urakoitsijan teki valmistelevia purkutöitä. Iltalehden videossa sillan romahdus näkyy kokonaisuudessaan. Lue Rakennuslehden juttu tästä.

Onnettomuuskeskuksen tutkinnasta kertoi Länsi-Savo verkkosivuillaan.

Tutkinnan johtaja Kari Valonen kertoo, että paikalla oli eilen kolme tutkijaa ja tänään kaksi. Kuulemiset on tärkeä tehdä tuoreeltaan, samoin dokumentaation kerääminen. Myös purkusuunnitelmat hankitaan heti ja selvitetään, miten purkaminen oli organisoitu. Tutkijoiden käyttöön hankitaan myös sillan alkuperäiset suunnitelmat.

Valonen ei pidä tutkintaa monimutkaisena, mutta silti se vie aikaa puolisen vuotta. Prosessia pidentävät muun muassa lakisääteiset lausuntokierrokset ja systemaattinen tutkintatapa.

Tutkijat selvittävät, miten purkamiseen on varauduttu. ”Asia ei näytä menneen kovin hyvin”, Valonen kommentoi sitä, että muutama auto pääsi menemään sillan ali heti onnettomuuden jälkeen.

Valonen ei halua lähteä spekuloimaan, mitä mitä onnettomuudesta olisi voinut seurata. Selvää kuitenkin on, että tapahtuma uhkasi merkittävästi teillä liikkuvia.

”Onnettomuus tapahtui valtatie 5:llä.Selvää on, ettei silta voi sortua odottamattomalla tavalla”, Valonen sanoo.

”Tutkinnan tarkoituksena on turvallisuuden parantaminen. Ydin on selvittää, mitä tapahtui ja miten se jatkossa saadaan vältettyä. Rakennusalaa kiinnostaa varmasti, mikä meni pieleen”, Valonen sanoo.

Valosen mukaan siltojen purkamiseen liittyvät ongelmat ovat harvinaisia. Imatran Tornan sillan onnettomuudessa Imatralla hukkui yksi henkilö vuonna 1998.

Länsi-Savon uutisen mukaan sillan Mikkelin siltaromahdusta tutkivat Onnettomuustutkintakeskuksen lisäksi ainakin poliisi, Liikennevirasto, työsuojeluviranomainen ja Ely-keskus.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Onnettomuustutkintakeskus selvittää Mikkelin siltaromahduksen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat