Kokeile kuukausi maksutta

Länsimetron sähkö- ja automaatiosuunnittelija Vuoden sähkösuunnittelijaksi

Sähköinsinööritoimisto Oy Niemistö on Vuoden sähkösuunnittelija. Yritys on erikoistunut raideliikenteen sähkö-, tele- ja turvateknisten järjestelmien suunnitteluun sekä vaativiin automaatioratkaisuihin.

Sähköinsinööritoimisto Oy Niemistö on Vuoden sähkösuunnittelija. Yritys on erikoistunut raideliikenteen sähkö-, tele- ja turvateknisten järjestelmien suunnitteluun sekä vaativiin automaatioratkaisuihin.

Viime vuosina Helsingin Malmilla 24 henkeä työllistävän Sähköinsinööritoimisto Niemistön suunnittelijoita ovat työllistäneet erityisesti Länsimetron asemien sähkö-, tele-, turva- ja automaatiojärjestelmien suunnitelmat, jotka yritys laati yhdessä Insinööritoimisto Tauno Nissinen Oy:n kanssa.

”Osaamisemme täydentävät toisiaan. Länsimetrossa me olemme keskittyneet erityisesti tele-, turva- ja automaatiojärjestelmien suunnitteluun, mutta meillä on runsaasti osaamista myös raideliikenteen tasasähköjärjestelmistä ja sähkönjakelusta. Tämä on sellaista spesiaaliosaamistamme, mitä kovin monella muulla ei ole”, yhtiön toimitusjohtaja Teemu Määttänen ja suunnittelujohtaja Tomi Määttänen kertovat.

Sähköinsinööritoimisto Niemistö osallistuu myös Länsimetron toisen, Matinkylän- Kivenlahden välisen osuuden sekä suunnitteilla olevan Pisararadan sähkö- ja automaatiojärjestelmien suunnitteluun.

Yritys on hyvä esimerkki onnistuneesta sukupolvenvaihdoksesta. Insinööri Esko Niemistö perusti yrityksen vuonna 1953. Teemu ja Tomi Määttäsen isä Taisto Määttänen tuli Niemistön palvelukseen 1960-luvulla ja osti yrityksen enemmistön 1980-luvun alussa, mutta jo tuolloin arvostettua ja tunnettua nimeä ei haluttu lähteä kuitenkaan suotta vaihtamaan. Taisto Määttänen toimi yrityksen johdossa vuoteen 2006 saakka.

Diplomi-insinööreiksi Otaniemestä valmistuneet Teemu ja Tomi Määttänen omistavat yrityksen nykyisin yhdessä kolmen muun suunnittelijaosakkaan kanssa. Yritys on onnistunut kasvamaan tasaisesti viime vuosina kannattavuuden silti kärsimättä.

Asunto-, toimitila- ja rakennuttajaliitto Rakli ry ja Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry valitsevat Vuoden sähkösuunnittelijan vuosittain. Tunnustuksella nostetaan esille esimerkillisesti toimivia sähkösuunnitteluyrityksiä sekä sähkösuunnittelijoiden työn osaamisvaatimuksia.

Määttäset vastaanottivat Vuoden sähkösuunnittelijan kunniakirjan Sähköisen talotekniikan rakennuttajaseminaarissa 27.8.2015 Helsingin Suomalaisella Klubilla.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Länsimetron sähkö- ja automaatiosuunnittelija Vuoden sähkösuunnittelijaksi”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat