Tuulivoimaan investoitiin viime vuonna yli puoli miljardia euroa

Uuteen tuulivoimakapasiteettiin investoitiin viime vuonna ennätysmäärä, yli puoli miljardia euroa. Sen seurauksena kansallinen kapasiteetti ylitti vuoden lopulla 1000 MW:n rajan.

Rajattu sisältö

Ole hyvä ja kirjaudu sisään tai rekisteröidy uudeksi käyttäjäksi hankkiaksesi lukuoikeus Rakennuslehden uutisarkistoon. Rajatussa uutisarkistossa ovat kaikki yli 30 päivää vanhat artikkelit.

Rakennuslehti

6 vastausta artikkeliin ”Tuulivoimaan investoitiin viime vuonna yli puoli miljardia euroa”

  1. Tuotto vaan on kovin nirkosta pakkasella. Tuo yli 1000MW tuotti tammikuun pakkaspäivinä Fingridin mukaan vähimmillään vajaalla 50MW teholla. Lisäksi muuan MW kului luppoaikaa viettävien voimala-alueiden lämmittämiseen.

  2. Toisin sanoen ennätysmäärä veronmaksajien rahoja siirretty ulkomaisten investorien taskuun tukiaisten muodossa.

  3. Miten Suomella voi olla varaa tämmöiseen pelleilyyn?!!
    Lukekaan Korholan blogi aiheesta Iltalehdestä. Hän sentäs ymmärtää aiheesta jotain, mitä ei voi sanoa kuin muutamasta kansanedustajasta.

  4. Hienoa, että edes jokin ala Suomessa investoi! Tuulivoimaprojektin budjetista menee suoraan asennuksen yhteydessä kolmasosa jo pelkkään suomalaiseen rakennustyöhön.

  5. Yhtä hyvin suomalaiset rakennusmiehet voisi laittaa kaivamaan ja täyttämään kuoppia valtion palkkalistoille. Jäisi se epäkäytännöllinen tuulimyllyjen kärrääminen ulkomailta kokonaan tekemättä, ja julkista rahaa kuluisi vähemmän.