Kokeile kuukausi maksutta

Espoon keskuspaloasema laajenee kaksinkertaiseksi

Vuonna 1968 valmistuneeseen Espoon keskuspaloasemaan tehdään parhaillaan täydellistä peruskorjausta ja laajennusta, jossa rakennuksen pinta-ala tuplaantuu. Toukokuussa 2015 käynnistynyt hanke valmistuu lokakuussa 2016. Harjannostajaisia vietettiin 14. huhtikuuta.

Kaksikerroksisen keskuspaloaseman peruskorjattava bruttopinta-ala on 3 240 neliömetriä ja laajennuksen bruttoala 3 300 neliötä. Hankkeen kustannusarvio on noin 16 miljoonaa euroa.

Rakennuksen itäpään purettuun A-osaan rakennetaan kokonaan uudet toimistotilat, pelastustoimen tilanne- ja johtokeskus, koulutustila sekä ruokasali keittiöineen. B-osa saa ensimmäiseen kerrokseen peruskorjatun kalustohallin ja -huollon, letkunpesutilat ja kuntosalin sekä toiseen kerrokseen valmius- ja oleskelutilat.

Länsipäähän rakennetaan uusi teknisten tilojen laajennus, joka liittyy alapihalle rakennettavaan uuteen korjaamorakennukseen, C-osaan.

”Keskuspaloaseman projekti on ollut mielenkiintoinen mutta haastava, koska on ollut erityisen tärkeää tuntea käyttäjän toimintaprosessit”, hankepäällikkö Stefan Lindholm Espoon kaupungilta toteaa. Siinä on auttanut, että Lindholm on toiminut aikaisemmin kolme vuotta kiinteistöpäällikkönä Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksessa.

Lindholmin mukaan hankkeen läpiviemistä on helpottanut myös hyvä tiimityöskentely kaupungin rakennus-, lvia- ja sähkövalvojien kanssa. ”Se parantaa varmasti myös lopputulosta.”

Rakennushanke on toteutettu jaettuna urakkana siten, että rakennustekniset työt ovat pääurakkana ja talotekniset työt eli putki-, iv- ja automatiikka- sekä sähköurakat ovat pääurakoitsijalle alisteisia sivu-urakoita. Pääurakoitsijana toimii Peab Oy. Rakennuttaja on kaupungin Tilapalvelut-liikelaitos ja käyttäjänä Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos.

Keskuspaloaseman peruskorjaus ja laajennus:

Rakennuttaja: Espoon kaupungin Tilapalvelut-liikelaitos/rakennuttaja-arkkitehti Mika Rantala
Arkkitehtisuunnittelu/pääsuunnittelija: Arkkitehtitoimisto Lehto Peltonen Valkama Oy/Arto Aho
Rakennesuunnittelu/pääsuunnittelija: Insinööritoimisto Pontek Oy/Pertti Määttä
Geo-suunnittelu: Ramboll Finland Oy
Lvia-suunnittelu: Wise Group Oy
Sähkösuunnittelu: Fiimanni Oy
Pihasuunnittelu: Arkkitehtitoimisto LPV Jyväskylä Oy
Pääurakoitsija: Peab Oy
Putkiurakoitsija: Amplit Oy
Ilmastointi- ja automaatiourakoitsija: Putki-Kolmio Oy
Sähköurakoitsija: Sähköarina Oy

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Espoon keskuspaloasema laajenee kaksinkertaiseksi”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat