Kokeile kuukausi maksutta

Lujatalo sai Pirkanmaalta kaksi merkittävää peruskorjaushanketta

Lujatalo Oy on voittanut Pirkanmaan alueella kaksi merkittävää kilpailu-urakkaa, Tredu Lempäälän oppilaitoksen ja Metallityöväenliiton Murikka-opiston.

Lujatalo Oy on voittanut Pirkanmaan alueella kaksi merkittävää kilpailu-urakkaa, Tredu Lempäälän oppilaitoksen ja Metallityöväenliiton Murikka-opiston.

Kohteiden yhteenlaskettu arvo on noin 25 miljoonaa euroa.

Tredu Lempäälän peruskorjaus- ja laajennushankkeessa Lujatalo korjaa oppilaitoksen nykyiset 4000 neliömetrin tilat ja rakentaa lisäksi uusia tiloja noin 5300 neliömetrin. Tilat valmistuvat loppukesällä 2017.

Tredun toimipiste sijaitsee Ahtialanjärven rannalla Natura-alueella, minkä vuoksi rakentamisessa huomioidaan erityisen tarkasti ympäröivä luonto ja eläimistö.

”Toimimme pohjavesialueella sekä lintujen pesimäalueiden läheisyydessä, minkä vuoksi kovaääniset työvaiheet on tehty tai tehdään ennen lintujen tärkeää pesimävaihetta tai sen jälkeen”, kertoo Lujatalon vastaava työnjohtaja Harri Tourunen.

Murikka-opiston urakassa korjataan 1970-luvulla rakennettu opistorakennus vaiheittain siten, että opiston toiminta on koko rakentamisen ajan käynnissä. Korjattavaa alaa on noin 10 000 neliömetriä. Suuret ikkunat ja niiden kautta koskemattoman luonnon läsnäolo säilytetään kohteen korjauksessa ja rakennus tulee peruskorjauksen jälkeenkin sulautumaan osaksi ympäröivää luontoa.

Murikka-opiston työmaa on alkanut huhtikuussa 2016 ja kohteen on määrä valmistua vuoden 2017 loppuun mennessä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lujatalo sai Pirkanmaalta kaksi merkittävää peruskorjaushanketta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat