Kokeile kuukausi maksutta

VVO:n liikevaihto ja tulos kasvoivat alkuvuonna

VVO-konsernin liikevaihto kasvoi tammi-maaliskuussa jonkin verran edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Myös yhtiön tulos ennen veroja koheni. Liikevaihdon kasvu perustui vuokraustoiminnan tuottojen kasvuun. Tuloskehitys puolestaan perustui ylläpitokustannusten hallintaan, pieneen vaihtuvuuteen, hyvään käyttöasteeseen sekä alhaisiin rahoituskuluihin.

”Tänä vuonna jatkamme investointeja ja palvelun kehittämistä yhä sujuvammaksi. Haluamme jatkaa investointejamme vuokra-asuntojen määrän kasvattamiseksi erityisesti kasvukeskuksissa”, toimitusjohtaja Jani Nieminen sanoo.

VVO:n omistamien vuokra-asuntojen määrä oli katsauskauden lopussa 40 273 kappaletta. Asunnoista 19 605 kuului VVO Vapaa -liiketoimintaan ja 20 668 VVO Arava -liiketoimintaan. Vuoden 2013 maaliskuun lopussa VVO omisti 39 874 vuokra-asuntoa.

Asuntojen taloudellinen vuokrausaste pysyi korkealla tasolla ja oli tilikaudella 98,4 prosenttia, kun se vuotta aiemmin oli 98,2 prosenttia. Vaihtuvuus oli matala, 6,7 prosenttia. Vuotta aiemmin se oli 6,1 prosenttia.

Katsauskauden aikana VVO:lle valmistui 123 vapaarahoitteista vuokra-asuntoa, kun niitä vuotta aiemmin valmistui 28 kappaletta. Yhtiö teki tammi-maaliskuussa aloituspäätökset yhteensä 72 vapaarahoitteisesta asunnosta Helsingin Kalasatamaan ja Lappeenrannan keskustaan. Edellisvuonna vastaavaan aikaan aloituspäätöksiä tehtiin 122 kappaletta.

Rakenteilla oli maaliskuun lopussa yhteensä 969 asuntoa, joista vapaarahoitteisia oli 850 ja valtion pitkällä korkotuella rahoitettuja 119 asuntoa. Vuoden 2013 maaliskuun lopussa asuntoja oli rakenteilla 645 kappaletta.

VVO lähetti katsauskauden aikana rakennusliikkeille sadan miljoonan euron tarjouspyynnön vuokra-asuntojen rakentamisesta lähinnä pääkaupunkiseudulle. Tarjouspyyntö koskee rakennusliikkeiden tonteille tehtäviä vapaarahoitteisia keskipinta-alaltaan korkeintaan 55 neliön suuruisia vuokra-asuntoja.

”VVO:n lähettämä sadan miljoonan euron tarjouspyyntö rakennusliikkeille vuokra-asuntojen rakentamisesta on osoitus halukkuudestamme vaikuttaa vuokra-asuntotarjonnan määrään erityisesti pääkaupunkiseudulla ja muilla kasvavilla paikkakunnilla”, Nieminen sanoo.

VVO odottaa taloudellisen vuokrausasteen ja vaihtuvuuden pysyvän nykyisellä tasolla. Konserni arvioi tuloskehityksensä pysyvän hyvänä erityisesti VVO Vapaa -liiketoiminnassa.

VVO-konserni 1-3 2014/1-3 2013

 

  • Liikevaihto milj. euroa 89,4/85,5
  • Liikevoitto % 38,0/35,4
  • Tulos ennen veroja milj. euroa 23,2/20,6
  • Omavaraisuusaste % 20,3/19,7
  • Tase milj. euroa 2 522,1/2 298,4
  • Henkilöstö (kauden lopussa) 323/335

 

Tätä artikkelia on kommentoitu 10 kertaa

10 vastausta artikkeliin “VVO:n liikevaihto ja tulos kasvoivat alkuvuonna”

  1. Ja vuokrat vaan joka vuos nousevat,kun pitää hirveitä voittoja repiä!! Talvella osa ihmisistä joutuu vvo:n säästöjen takia elelee kylmissä asunnoissa!!! Tuo lämmöissä säästäminen on vvolla karannut jo käsistä,ainakin osassa suomea!!Huoltomiehellä ei oo nykyään vvon taloissa ilman lupaa koskea edes lämpöasetuksiin,heillä on omat lämpö expertit jotka luulevat tietävänsä kyseisen kohteen paremmin,kuin yli 12-vuotta taloa hoitanut huoltomies.Vertaa tilastoista et miten tuo talo pitäis lämmetä (keskisuomessa),kun eteläsuomessa riittää vastaavassa talossa noilla säädöillä!!!

  2. Enpä usko että VVO ja SATO laskevat vaihtuvuutta samalla tavalla. V kertoo yksinumeroisen % ja S lähes 40 %. Kumpi laskee oikein ?

    1. S:llä taitaa olla enemmän kovan rahan kämppiä, joissa vaihtuvuus on suurempi.

      1. Vuosikertomusten perusteella Saton vaihtuvuus paljon korkeampi. VVO näyttää ilmoittavan alkuvuoden toteutumaan ja Sato muuttanut vuositason luvuksi.

        Vuositason lukuna Satolla 12% korkeampi vaihtuvuus sekä 2% alempi käyttöaste.

  3. Mihinkäs ne ”yleishyödyllisen” VVO:n voitot taas valuivatkaan?

    1. Ammattiliittojen taskuihin. Eikös se ole päivänselvyys.

      1. Mutta mitä ammattiliitot tekevät miljoonilla?

        1. AY-pomot lomailevat Lapin kelohonkamökeissä, jotka ovat ns. miljoonamökkejä. Syövät ja juovat myös usein Helsingin kalleimmissa paikoissa. Kyllä miljoonille käyttöä on.

    2. Taloustieteen Nobelin ansaitsee tämän liiketoimintamallin keksijä: Työläisiltä kerätään pääoma, jonka voi vähentää verotuksessa, eli kaikki suomalaiset osallistuvat talkoisiin. Rahat sijoitetaan sitten pomminvarmaan kohteeseen, kroonisen asuntopulan riivaamiin kaupunkeihin, joissa ei kilpailua tunneta.

  4. Etenkin nuoret pääkaupunkiseudulla asuvat aikuiset maksavat kohtuuttomia vuokria pätkätöiden paineessa. Ja nuorten asialla väitetään vastuullisesti olevan.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat