Rakennuslupien kuutiomäärä supistui huhtikuussa

Myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä painui kuluvan vuoden huhtikuussa 10,2 prosenttia vuoden takaisesta. Rakennuslupia myönnettiin yhteensä 3,57 miljoonalle kuutiometrille. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen rakennus- ja asuntotuotantotilaston ennakkotiedoista.

Myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä painui kuluvan vuoden huhtikuussa 10,2 prosenttia vuoden takaisesta. Rakennuslupia myönnettiin yhteensä 3,57 miljoonalle kuutiometrille. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen rakennus- ja asuntotuotantotilaston ennakkotiedoista.

Vaikka rakennuslupien kokonaiskuutiomäärä laski huhtikuussa, asuinrakennuksille myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä kasvoi. Kasvu selittyy pääasiassa asuinkerrostaloille myönnettyjen lupien suurella määrällä. Asuinrakennuksille myönnettiin lupia 1,07 miljoonalle kuutiolle, missä oli kasvua 11 prosenttia vuoden takaisesta.

Kappalemääräisesti tarkasteltuna asuinrakennusten lupien kasvu oli vielä rajumpaa, sillä lupia myönnettiin huhtikuussa yhteensä 2 821 asunnolle, mikä oli 21 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Asuinkerrostaloille myönnettiin lupia 1 613 asunnolle, missä oli kasvua 42 prosenttia. Myös rivi- ja ketjutalojen lupamäärä kasvoi 5 prosenttia, kun taas erillisten pientalojen lupamäärä supistui 5 prosenttia.

Muulle kuin asuinrakentamiselle myönnettyjen lupakuutioiden määrä väheni puolestaan 16,9 prosenttia vuoden 2013 huhtikuusta.

Eniten painuivat julkisten palvelurakennusten rakennusluvat. Niille myönnettiin kuluvan vuoden huhtikuussa rakennuslupia 0,22 miljoonalle kuutiometrille. Tämä on 54 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden huhtikuussa.

Liike- ja toimistorakennuksille myönnettyjen lupakuutioiden määrä supistui huhtikuussa 31 prosenttia vuoden takaisesta. Niille myönnettiin rakennuslupia 0,51 miljoonalle kuutiometrille.

Teollisuus- ja varastorakennuksille myönnettyjen lupakuutioiden määrä kasvoi huhtikuussa 36 prosenttia 1,14 miljoonaan kuutiometriin.

Maatalousrakennuksille myönnettiin huhtikuussa 2014 rakennuslupia 0,33 miljoonalle kuutiometrille, mikä on 49 prosenttia vähemmän kuin vuoden 2013 huhtikuussa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennuslupien kuutiomäärä supistui huhtikuussa”

Jätä kommentti